Flemming Bødker fra C & C Isenkram har netop doneret en 1,40 meter stor trip-trap nisse til Borupvænget. Hans egen mor er dement beboer på stedet og han ved ligesom personalet, at de demente bliver stimuleret mest ved traditioner
 
Derfor er det også en god tid, vi går i møde. Julen er nemlig grobund for en masse snakke mellem plejerne og beboerne i demensafsnittet.
“Det er hygge og genkendelse, og julen er jo den højtid vi gør mest ud af. Der bliver pyntet alle steder, så lige meget, hvor vi kommer er der pyntet. Det får beboerne i snak om deres egne erindringer”, siger Maja Jørgensen fra Borupvænget.
Nissen har en størrelse og robusthed der gør at alle beboerne kan røre ved den og måske komme til at køre ind i den ved et uheld uden den går i stykker.
“Og så kan alle se den og kommer til at mindes deres egen jul måske med børnene eller måske deres egen barndomsjul”, siger Susanne Løgkær.
Noget af det de ældre demente husker er måske slagtningen op til jul, og al tilberedningen af julemaden. En tid der står skarpt i kontrast til den tid, vi er en del af i dag.
“Der bliver også snakket om gaver. Måske det de selv fik, eller måske det de giver til deres børnebørn og oldebørn i dag og hele forskellen i deres barndomstid kontra den tid børnene lever i i dag”, siger Maja Jørgensen.
Julen er den højtid, der genkalder flest minder hos de demente og derfor vælger man også at gøre ekstra meget ud af den og pynte, hvor man kan. Og en mandshøj nisse var lige det de manglede hos Borupvænget.