På lørdag 19. november afholdes det populære Julemarked på GAIA Museum med masser af stemning og gode tilbud på produkter som eleverne har fremstillet
 
Markedet bugner af anderledes og farverige ting til juletræet, vinduet, pakkekalenderen, hoveddøren, mandelgaven – eller blot til ren og skær glæde og fornøjelse og for enhver pengepung. Hovedparten af tingene er fremstillet af GAIAs medarbejdere med særlige behov. Du kan købe kvalitetsrammer fra rammeværkstedet, smukke postkort og til-og-fra-kort fra medieafdelingen GAIAbyte, molekylestager, fuglehuse og meget andet fra GAIA Design samt unik og utraditionel julepynt fra det kreative værksted.
Café GAIA Papaya disker op med lækker flæskesteg og risalamande, som kan nydes for 75 kr. fra kl. 11.00 og indtil, der ikke er mere i gryderne, og kaffe og æbleskiver/cookies/vaniljekranse til 20 kr.
 
Original kunstoplevelse
Alle sanserne aktiveres ved et besøg på GAIAs julemarked. I museets fantastiske samling kan man gå på opdagelse i outsiderkunsten – en kunst, der ofte er spontan, farverig og humoristisk. Man kan også besøge GAIAs kunstskole, GAIA Akademi, hvor man kan man få et indblik i kunsteleverne og kunstnernes præstationer og blandt andet se, hvordan de har arbejdet med projektet ”Engle og sprællemænd”. Motiverne til årets skønne julekort er udvalgt blandt elevernes arbejde, og der er naturligvis også mulighed for at købe et af elevernes originale kunstværker.
 
Hvad er GAIA?
GAIA Museum er et specialmuseum for den kunstart, der i Danmark er kendt som outsiderkunst. Denne kunstart bliver skabt af mennesker på kanten af en social normalitet. GAIA Museum har en fast kunstsamling, der rummer mere end 400 værker af danske og internationalt anerkendte outsiderkunstnere. Herudover er GAIA Museum en socialøkonomisk kulturvirksomhed drevet i samarbejde mellem ordinært ansat personale og mennesker med særlige behov.
På GAIA findes en museumsbutik, et salgsgalleri, et indramningsværksted, en medieafdeling, kreative værksteder, Café GAIA Papaya samt GAIA Akademi – en producerende kunstskole og uddannelsessted for mennesker med særlige behov.
GAIA er sekretariat for den europæiske forening for outsiderkunst EOA samt initiativtagere til og projektledere på flere EU-støttede projekter med kunstfagligligt og pædagogisk indhold.