I lighed med tidligere år står boden foran butikken ”En og en hel del”, og der holdes åbent lørdag 3. december fra klokken 9-14.
Boden bugner af lækre hjemmelavede ting som for eksempel havtornjuice, syltetøj og marmelader – her kan især nævnes den berømte Soroptimist-symfoni, som er alliancesyltetøj lavet af jordbær, solbær og hindbær. En marmelade der burde stå på ethvert julemorgenbord.
Årets nyhed er aronia-syltetøj, der indeholder et af verdens stærkeste antioxidanter med en gavnlig effekt på kolesterol og højt blodtryk.
Der tilbydes også flere af de ”gammelkendte” og populære lækkerier som solbær med og uden rom, fransk pære-confit, kirsebær med vanilje samt hyben syltetøj.
Til frokostbordet sælges delikatesser som asier, pickles, hyben samt syltede grønne tomater – alt selvfølgelig hjemmelavet.
Når efteråret falder på, pakker klubbens medlemmer kaffekurven og tager ud i naturen for at samle forskelligt gran, kogler, mos og andet julegrønt, som bliver brugt til at lave julebuketter, de sjove og frække julegranhunde og pindsvin.
Selv et lille juletræ i potte kan man købe, og som noget nyt i år bliver der fremstillet moshjerter med pynt. Alt sammen noget som vil bringe glæde både ude og inde.
Der bliver også sørget for den søde tand. Kunderne tilbydes dejlige sprøde hjemmebagte julesmåkager, brunkager, biscotti, jødekager og vaniljekranse – pakket i indbydende cellofanposer med gran og bånd. En god idé som værtindegave eller bare til julens kaffebord.
Fra morgenstunden sælges der lune friske hjemmebagte boller og rugbrød.
I år er der endnu en nyhed, idet man nu tilbyder hjemmestrikkede karklude i festlige farver.
“Alle materialer og råvarer er betalt og samlet af klubbens medlemmer, og bodens overskud går ubeskåret til lokale humanitære formål primært til glæde for kvinder og piger,” siger Kirsten Rasbech, der er tovholder på juleaktiviteten.