17. juni giver verdensstjernen Kris Kristofferson koncert på Værket, hvor publikum får et musikalsk tværsnit af en bemærkelsesværdig karriere, der dækker mere end 50 år. Koncerten er i intime rammer indendørs
 
Kris Kristofferson startede sin musikalske karriere i midten af 60’erne og får for alvor gennembrud som et anerkendt navn verden over i begyndelsen af 70’erne. Først som soloartist og fra 1985 som medlem af The Highwaymen – et sandt stjerne­band bestående af Johnny Cash, Willie Nelson, Waylon Jennings og altså Kris Kristofferson. Mange kender også Kris Kristofferson fra film, ikke mindst fra rollen som Rubber Duck i filmen “Convoy” eller som Whistler i “Blade”. På trods af mere end 100 filmroller er det ubetinget musikken, der er kernen i hans karriere.
I september gav den nu 80-årige Kris Kristofferson tre koncerter i Danmark. Gaffas anmelder Espen Strunk var til en af dem og havde et ”bevægende legendemøde i Aarhus”, som det hed i overskriften: ”Som altid de seneste mange år alene på scenen med westernguitaren, sortklædt: Otte årtiers ar og erfaringer aflejret i det karakteristiske ansigts furer såvel som i den rustne stemme. Således at i for­vejen store, store sange som “Sunday Morning Coming Down” og “Loving Her Was Easier (Than Anything I’ll Ever Do Again)” i eftertankens kranke lys og leveringens skrøbelighed får ny tyngde, skifter betydning nok engang.”
Efter mange års fravær er Kris Kristofferson tilbage på scenen. Han har fået glimtet i de klare himmelblå øjne igen, efter han i en lang periode med sygdom endelig fik den rette diagnose og behandling. Han led ikke, som lægerne først tænkte, af Alzheimers eller demens, men borrelia.
I et interview med Rolling Stone Magazine fortæller hans kone og tourmanager, Lisa Meyers, at plud­selig havde hun oplevelsen af, at han var ”tilbage”. Eller som det lød med hendes ord: ”Oh, my god, the son of a bitch is back”.
Kris Kristofferson havde i årevis lidt af depression, angst og hukommelsestab som følge af fejlbehandlingen, men da først han fik den rette behandling, kom energien og lysten til at optræde tilbage. Det får vi nu fornøjelsen af her i Randers. I samme ombæring giver Kris Kristofferson også koncert i København i forbindelse med den nye Komos Festival i Kongens Have.