Tradium er blevet godkendt til noget så fornemt som ”akkrediteret organisation under Erasmus+ programmets aktion for VET mobilitet i EU”.  Charteret forpligter skolen til at udsende elever og ansatte i EU-projekter af høj kvalitet
                                                                
“På Tradium er vi superstolte over, at Styrelsen for Videregående Uddannelser har tildelt skolen det eftertragtede VET Mobility Charter. Oversat til almindelig dansk betyder det, at Tradium er kommet med i en eksklusiv klub af erhvervsskoler, som har fået et blåt stempel til at arbejde for større internationalisering af erhvervsuddannelser. Dermed forpligter vi os til at gennemføre udsendelse af Tradiums elever og ansatte til andre EU-lande i projekter af høj kvalitet,” siger international projektkoordinator Anne Birthe Mortensen, Tradium.
 
Internationalt team
Tradium har i flere år arbejdet fokuseret med internationalisering og er tidligere blevet prisbelønnet for indsatsen. Grunden til at EU nu giver skolen et VET Mobility Charter er blandt andet, at Tradium har udpeget en international campus-koordinator på hver af skolens syv adresser.
“De syv campus-koordinatorer får blandt andet til opgave at informere elever og ansatte om mulighederne for internationale aktiviteter under EU-programmet Erasmus+. Det kan for eksempel være udlandsophold, hvor Tradiums elever og/eller ansatte besøger en skole eller en virksomhed med støtte fra EU,” siger Anne Birthe Mortensen.
Tradium vil nu blive publiceret på Europa-Kommissionens hjemmeside for godkendte organisationer for at gøre afsenderne af deltagere mere synlige for virksomheder i Europa.