Signe fra Randers blev Danmarks første kvinde i ”The 7 Continent Marathon Club” 
 
35-årige Signe Skovgaard Simonsen fra Randers havde i slutningen af november  ikke tid eller kræfter til at koncentrere sig om eller spekulere på ministerrokader i dansk politik.
I stedet fokuserede hun i de dage på og koncentrerede sig om at blive den første danske kvinde i en lille og ganske speciel kvindekreds – de kvinder, der gennemfører marathonløb på alle syv kontinenter.
Sammen med bornholmeren Jesper Floyd Kristiansen, der de sidste godt 20 år har været bosiddende i Polen, stillede hun op til Antarctic ICE Marathon 2016!
Som titlen antyder på Antarktis.
Kun to danskere – begge mænd – havde inden 2016 gennemført marathonløb på alle syv kontinenter. Hvem, der blev den tredje, står hen i det uvisse, fordi Signe og Jesper med Dannebrog i hænderne efter 42,2 krævende og kolde kilometer løb hånd i hånd over målstregen på Union Glacier i tiden 7.02.55 timer.
Det var en tid, der gav Signe en syendeplads blandt 13 kvinder, mens Jesper blev nr. 34 hos mændene, hvor 37 stillede op til start.
Bemærk, at alle 50 startende fra 18 nationer fuldførte.
Et eksempel på vejr og vind på de kanter fik Signe og Jesper også, da hjemrejsen fra Antarktis blev en dag forsinket, fordi fragtflyet fra Almaty Air ikke kunne lande i den kraftige vind på Union Glacier 2.000 kilometer længere sydpå end andre maratonbegivenheder.
 
Hård og barsk omgang
 
Tilbage i Randers skal Signe, der har en fortid som officer i det danske forsvar i seks år, nu i gang med eksamen hos International MBA (Master of Business Administration) i Århus.
Hun har lovet snarest at vende tilbage og delagtiggøre omverdenen i oplevelsen og strabadserne på Antarktis og nøjes foreløbig blot med at fastslå:
”Det var en fantastisk oplevelse, men det var en hård og barsk omgang,” siger Signe, der i 2012 tog beslutningen om at ville løbe maratonløb på alle syv kontinenter.
Det startede i juni 2012 i Sydafrika og på Antarktis nåede den tidligere Neptun-svømmepige målet i dobbelt forstand.