Elever i de ældste klasser i Randers får masser af motion og bevægelse, fordi mange skoler bruger cyklen som et aktivt redskab i løbet af skoledagen. På Hornbæk Skole suser eleverne af sted i idrætstimerne på 20 nye MTB cykler, der booster elevernes lyst til motion og læring
 
”Jeg elsker at cykle, og timerne i sadlen motiverer mig til at lære noget i timerne, ” siger Tobias Kalve Lindholm fra 7. Y på Hornbæk Skole.
Han deltager i Hornbæk Skoles profil-linje, der henvender sig til elever fra 7, 8. og 9. klasserne. Her kan eleverne vælge kreative og aktive tilvalgsfag som teater, sløjd og cykling:
”Vi er ude på cyklerne i al salgs vejr, også når det regner. Det betyder, at MTB sporene i skovene bliver glatte og våde. Eftersom vi også lærer en masse teori og teknik, får vi styr på, hvordan vi bremser og begår os på de ujævne og bakkede stier. Det giver masser af udfordringer. Det er derfor, det er supersjovt,” siger Tobias Kalve Lindholm
 
Nye MTB cykler giver flere oplevelser
Hornbæk var for nogle år siden pilotområde under Randers Cykelby. Det betød blandt andet, at Hornbæk Skole reviderede sin cykelpolitik, fik lavet en mere sikker skolevej og arrangerede temauge om cykling, der inkluderede alle fag. Skolen arbejder fortsat aktivt med cykling i undervisningen. Derfor var skolen også meget glade for at få 20 nye MTB cykler af Elrofonden:
”Cyklerne giver os mulighed for at komme langt omkring og give eleverne en anderledes oplevelse med masser af frisk luft og motion. I begyndelsen var der mange elever, der syntes, at turene til teknikbanen i Romalt Bakker var langt at cykle, men nu brokker de sig ikke længere over de lange afstande,” siger Flemming Abildgaard, der er lærer på Hornbæk Skole og cykelambassadør for Randers Cykelby.
Udover idrætstimer og valgfag bruger skolen MTB cyklerne som transportmiddel, når eleverne skal rundt i oplandet i forbindelse med undervisningen:
”Cyklerne bliver flittigt brugt at de elever, der efter skolereformen i 2014 flyttede til Hornbæk Skole fra Bjerregrav Skole. Mange elever fra Bjerregrav cykler ikke til skole, da de har en lang skolevej. Med de nye cykler, har de nu mulighed for at deltage i cykelturene sammen med deres kammerater fra Hornbæk,” siger Flemming Abildgaard.