Gang på gang har Rasmus Walter vist sine evner til at skrive stærke popsange. Med hits som ”Endeløst”, ”På en dag som i dag”, ”Verden i stå” og ”Dybt vand” behøver han vel ikke nogen hjælp. Men, hvis han alligevel skulle prøve et samarbejde, var han ikke i tvivl om, at det skulle være med Niclas Genckel Petersen, måske bedre kendt som Nik.
 
-Jeg har i lang tid haft lyst til at lave og synge noget med Niclas. Høre hans fantastiske stemme i en anden kontekst end det vi normalt kender ham for. Han er en inspirerende musiker og menneske, der har flyttet nogle brikker i hovedet på mig. Jeg er utrolig glad for at det lykkedes og at det gav så god mening da vi satte os ned og begyndte at skrive siger Rasmus Walter og fortsætter. Sangen handler for mig om det sted hvor alle grænser ophører. Et sted hvor der er plads til bare at være til og give sig hen uden frygt og bekymringer.
 
At det også var nyt for Niclas at samarbejde på denne måde er der ingen tvivl om. Niclas fortæller om mødet med Rasmus:
 
-Rasmus har den sjæl, smil, ægthed og dygtighed, der lader en kunstner hvile i sig selv. En sjælden kombination disse dage. Da han spurgte mig, om vi skulle lave noget sammen, blev jeg meget beæret og samtidig vidste jeg, at det ville blive en spændende udfordring – og jeg vidste, der ville være rigtigt meget på spil og jeg ville være ude af min comfort zone. Derfor gjorde jeg det. Jeg er meget stolt af at være med på dette værk.
 
Singlen ”Ingenmandsland featuring Niclas” udkommer i dag. Til oktober udkommer Rasmus Walters 4.  studiealbum og i 2017, drager Rasmus Walter endnu en gang rundt i Danmark. De sidste par gange til en stort set udsolgt tour.
Lyt med da Rasmus Walter fik en snak med Bo Ørris, Radio Alfa