Byrådsgruppen har igennem lang tid skabt dårlige arbejdsbetingelser for lokalforeningens bestyrelse. De har gentagne gange taget bestyrelsesmedlemmer som gidsel for byrådsgruppens personlige meninger, og de har længe udsat dele af bestyrelsen samt medlemmer, for injurierende angreb og beskyldninger, både i lukkede og offentlige fora.
De tre bestyrelsesmedlemmer der alle deltog i den famøse ”god tone” julefrokost med resten af de politisk engagerede i Randers oplyser at ”Julefrokostgate” og det nyligt overståede opstillingsmøde til folketinget, samt yderligere injurierende angreb på bl.a. facebook, har fået bægeret til at flyde over.
Næstformanden Lars Krogsdorf og de tre bestyrelsesmedlemmer Pia Nyholm, Nini Kristensen og  Kenneth Troelsen har forladt deres poster, men det er vigtigt at pointere, at Dansk Folkepartis Partiledelse ikke har ment at byrådsgruppens medlemmer har kunnet bestemme, hvad medlemmer af Dansk Folkeparti kan eller må deltage i.
“Vi har arbejdet målrettet og konstruktivt, og vi har kæmpet hårdt for det gode samarbejde, men vi hverken kan eller vil stå model til flere interne angreb, og hvis vi skal kunne se os selv i øjnene fremover, så må det her desværre være løsningen”, siger de fire tidligere bestyrelsesmedlemmer.
De tre, nu eks. bestyrelsesmedlemmer samt næstformanden, har ikke umiddelbart tænkt sig at forlade Dansk Folkeparti, men vil som menige medlemmer arbejde videre på at vise et mere nuanceret og sobert billede af partiets medlemmer udadtil.