Portrætter af en flok aktive frivillige, der bruger deres fritid på at samle affald, vil i den kommende tid pryde de digitale reklamestandere ved indfaldsvejene i Randers.  Portrætterne skal synliggøre de frivilliges indsats og på sigt medvirke til, at borgerne oftere rammer skraldespanden med deres affald
 
”De frivillige affaldsindsamlere har i flere år lavet et uvurderligt stykke arbejde til glæde for fællesskabet.  De bruger deres fritid på at gøre Randers til et renere og pænere sted at bo. Randers Kommune vil gerne med denne lille event sætte ansigt på, hvem nogle af de frivillige er,” siger Rune Asmussen,” afdelingschef i Miljø- og teknikforvaltningen i Randers Kommune.
 
Levende rollemodeller
Mange af de frivillige affaldsindsamlere kender hinanden via Facebook-siden ”Hold Randers Ren,” Her bliver frivillige og andre interesserede opdateret med fotos af indsamlet affald og mødesteder for fælles indsamlingsture. Facebooksidens tovholder, Jacob Jørgensen, er meget tilfreds med at have fået sit og andre indsamleres portrætter på reklamestanderne:
”Når vi går rundt og samler affald, er vi levende rollemodeller, der skal få folk til at tænke over ikke at smide affald på offentlige steder i Randers,”  fortæller Jacob Jørgensen og fortsætter:
”Vi kan se, at der er mindre affald de steder, hvor vi kommer jævnligt. Jeg tror, det handler om, at folk er begyndt at lægge mærke til os, når vi kommer rundt. Derfor er det en god idé, at Randers Kommune hænger vore portrætter op, så flere bliver opmærksomme på vores indsamling af affald  og tænker sig om en ekstra gang, inden de smider et stykke papir på gaden.”
 
Samarbejde med Randers Kommune
Nogle af de frivillige i affaldsgruppen ”Hold Randers Ren” samarbejder med Randers Kommunes projekt, ”Jeg gør det –Ren Randers,”  der skal få borgerne til at tage ansvar for deres eget affald:
”Det er meget positivt, at vi er mange, der arbejder på at gøre Randers til et renere og pænere sted, som vi kan være stolte af. Vi bakker op om kommunes affaldstiltag og kampagner og håber, at der er flere, der har lyst til at følge vores eksempel og tage det affald med sig, som de møder rundt omkring på veje og fortove og i naturen,” siger Jacob Jørgensen.