På baggrund af sidste års store succes med et særligt formidlingstilbud målrettet børn og unge fra de østjyske asylcentre, tilbyder Gammel Estrup – Herregårdsmuseet igen i år et sanseligt og hyggeligt møde med den danske kulturarv. Tilbuddet gælder hele december måned
 
Børn og unge med flygtningebaggrund, som netop er kommet til landet, kan i hele december måned få sig en på opleveren, når Gammel Estrup – Herregårdsmuseet tilbyder kulturarv og julehygge i de stemningsfulde omgivelser på den gamle herregård. Tilbuddet er iværksat på baggrund af positive erfaringer fra et lignende projekt sidste år, hvor museet tilbød en række gratis forløb til målgruppen.
”Gammel Estrups unikke historiske rammer er oplagte til at formidle dansk kulturarv for nybegyndere, og den julepyntede herregård emmer af hygge, når vi bager julekager og stifter bekendtskab med juletræsdans og andre klassiske danske juletraditioner til forløbene i december måned” fortæller museumsformidler Helle Ingerslev Kristensen og tilføjer:
”Flygtningebørnene lærer en masse om dansk kultur, og vi her på museet får nye perspektiver på formidlingen, så vi er derfor meget glade for at kunne fortsætte forløbene i år og tilmed inkludere danske børn”.
 
Et nyt tiltag med partnerskabsklasser
Som et helt nyt pilotprojekt forsøger Gammel Estrup – Herregårdsmuseet sig nemlig i år med at skabe kulturmøder mellem børn og unge med flygtningebaggrund i modtageklasser og børn i almindelige skoleklasser. Tanken er at museet via en række aktiviteter kan skabe kulturmøder og grobund for læring for de to grupper af børn.
”Tanken bag partnerskabsklassen er at børn og unge lærer mere dansk i frikvarterer og under leg end hvis indlæringen af det nye sprog kun kommer fra os voksne” fortæller Helle Ingerslev Kristensen.