Aarhus Airport har tiltrukket en ny, betydningsfuld rute, der sætter Østjylland i forbindelse med destinationer i både Europa, Mellemøsten og Asien. Ruten Aarhus-Prag åbner i maj 2017
 
Billetsalget til Aarhus Airports nye rute mellem Aarhus og Prag er gået i gang. En rute, der fra foråret 2017 sikrer østjyderne nem adgang til den tjekkiske hovedstad Prag og massevis af andre destinationer i Europa, Mellemøsten og Asien. Ruten får samtidig positiv betydning for turismen og erhvervet i Aarhus og det øvrige Østjylland.
”Det er lykkedes os at tiltrække en særdeles attraktiv rute, der giver østjyderne let adgang til Prag – en by, der optræder på UNESCOs Verdensarvsliste og samtidig er et hotspot for international erhvervsturisme. Prag er desuden trinbræt til et væld af andre destinationer i verden, og da ruten jo også går den anden vej, kommer den til at udgøre et vigtigt bidrag til turismen i Aarhus,” siger Peter Høgsberg, der er lufthavnsdirektør i Aarhus Airport.
”Danskernes interesse for Prag er voksende, og i 2015 besøgte fem procent flere danskere Tjekkiet end i 2014. Den tendens vil vi gerne støtte og udvikle endnu mere ved at gøre Prag lettere tilgængelig for både erhvervs- og fritidsrejsende, ligesom Aarhus via vores samarbejdspartnere sættes i tættere forbindelse med resten af verden,” siger Ján Tóth, der er kommerciel direktør i Czech Airlines.
 
Åbningen af ruten 11. maj 2017 er både en væsentlig og historisk udbygning af lufthavnen. For første gang nogensinde kommer østjyderne til at kunne opnå direkte forbindelse mellem Aarhus og en østeuropæisk hovedstad. Fra lufthavnen, Václav Havel, kan der opnås flyforbindelse til blandt andet Athen, Budapest, Beograd, Tel Aviv, Minsk, Moskva og Seoul – og fra maj altså også til Aarhus.
Således bliver Aarhus Airports nye rute også porten til Østjylland for en stor del af verdensbefolkningen og kommer eksempelvis til at lette rejsen for de mange internationale turister, der næste år besøger Aarhus, når byen er Europæisk Kulturhovedstad.
Ruten Aarhus-Prag flyves af det tjekkiske flyselskab, Czech Airlines, og tilbagelægges i et ATR72-fly med mulighed for at rejse på både business- og economy class. Ruten og de moderne fly ligger fint i tråd med Aarhus Airports udvikling inden for kvalitetsforbindelser til populære storbyer i Europa.