Når Randers Byråd holder møde, plejer politikerne at få serveret en lækker middag tilberedt af kommunens kantine. Og sådan vil det også være fremover. Det besluttede et flertal af politikerne på et byrådsmøde her til aften (mandag 19. december).
Velfærdslistens enlige byrådsmedlem, Kasper Fuhr Christensen, havde ellers foreslået, at byrådsmiddagen fremover skulle bestå af vakuumpakket ældremad. Men det ønske stod han helt alene med. Kun han stemte for forslaget, mens byrådets resterende 30 medlemmer stemte imod.
“Det var syret! På den ene side beskyldte “Det Forenede Byrådsparti” mig for at angribe de medarbejdere, der laver maden til de ældre. På den anden side ville de ikke opgive deres goutmetmad til fordel for ældremaden. Det var hykleri i lange baner”, siger Kasper Fuhr Christensen.
Han slår fast, at Velfærdslisten synes, at de medarbejdere, der laver maden til de ældre, gør det rigtig godt.
“Set i forhold til rammerne synes jeg, medarbejderne laver noget super mad. Derfor har jeg heller ikke noget imod at spise den selv”.
Set i bagklogskabens altid skarpere lys er der dog én ting, Velfærdslisten fortryder.
“Vi har sagt, at byrådet skulle smage egen medicin. Det er blevet misforstået. Vi har aldrig ment noget negativt med det, men sådan har mange forstået det. Det er vores fejl, og den skal jeg hermed undskylde.
 
Et sundt signal
Ifølge Kasper Fuhr Christensen læste byrødderne Velfærdslistens forslag, som en vis herre med horn læser Biblen.
“Hvis jeg var lige så fej som dem, ville jeg sige, at de må nære en rungende mistillid til Madservice Kronjylland, når de nu ikke vil spise maden derfra. Men det vil jeg lade være med. For det tror jeg faktisk ikke, de har. I stedet vil jeg nøjes med at undre mig over den manglende sammenhæng mellem ord og handling”.
Han fortsætter:
“Forslaget vakte en dirrende harme i byrådssalen. Langt de fleste af byrødderne følte virkelig, at vi trådte dem over tæerne med forslaget”.
Han mener, at byrådet nu har forspildt chancen for at sende et klart signal til borgere og medarbejdere.
“Forslaget er meget langt fra at være et af de vigtige spørgsmål i byrådet. Men det havde været et sundt signal at sende. Her kunne Randers Byråd have vist, at vi tager borgerne så alvorligt, at den mad, vi serverer for dem, også er den mad, vi serverer for os selv. Men jeg må bare konstatere, at det er et standpunkt, vi står helt alene med i byrådet”, siger Kasper Fuhr-Christensen.