Nørhald Kunstforening indleder 2017 med en udstilling af Henrik Langballe fra Asferg.                                         Henrik Langballe udstiller både malerier, tegninger og skulpturer. Et centralt tema i udstillingen er musik og malerier
 
Henrik Langballe er uddannet på Silkeborg Seminarium med bl.a. billedkunst som liniefag. Han har senere suppleret med et årskursus i skulptur på Århus Kunstakademi. Endvidere har han været på kursus i ovnformet glas og kombinerer ofte granit og glas i sine skulpturer. En af hans glas-og granitskulpturer er opstillet i Testrup Højskoles musikbygning og en anden granitskulptur står på fællesgraven på Læsten kirkegård. Han begyndte at udstille i 1983 og har nu et utal af udstillinger i virksomheder og offentlige institutioner bag sig. 
Til udstillingen hos Nørhald Kunstforening viser Henrik Langballe bl.a. en serie helt nye malerier, der sætter fokus på sammenhængen mellem musik og maleri. Lytning til klassisk er her et ritual, der giver inspiration under maleprocessen.                                                                                                                                                                        ”For mig har klassisk musik og maleri noget tilfælles, idet begge taler til følelsesmæssige stemninger, man kan komme i. Man bruger f.eks. udtrykket klangfarve inden for musik, og selv om maleriet ikke kan bringe os derhen, hvor musikken er, så kan billedet måske godt bringe os derhen, hvor vi i stemninger kan fornemme eller ligefrem føle musikken, og på samme måde kan et maleri sætte os i sådan en stemning, at vi ligefrem også føler en musik, der toner ud af billedet.                                                                                                At tone en farve er vel også hentet fra musikken og betyder, at man nuancerer farven i maleriet på samme måde, som man nuancerer tonen i musikken. Visse mennesker synes at være udstyret med et vist farvegehør, audition colorée,- en synæstetisk sans, der giver sig udslag i, at toner eller tonearter opleves som definerede farver”, fortæller han.
De udstillede tegninger er modsat malerierne naturalistiske. Skulpturerne er både abstrakte og naturalistiske.