Venstre og Dansk Folkeparti er godt i gang med at smadre en vigtig spiller i indsatsen for at hjælpe udsatte børn og unge. Deres totalt urimelige angreb på plejefamilierne kan nemlig meget vel føre til, at Randers Kommune ikke kan skaffe nok dygtige og engagerede plejefamilier i fremtiden.

Torsdag aften deltog jeg i et møde med de mange utilfredse plejefamilier, der lige nu er ramt af angrebet på deres løn- og arbejdsforhold.

Jeg synes, det er superflot, at familierne fortsætter kampen – på trods af den massive modstand, byrådets nedskæringsakse udsætter dem for.

Til gengæld var det nedslående at høre, hvor store konsekvenser angrebet har for børnene. Når Venstre og Dansk Folkeparti trækker tæppet væk under familierne, kan det nemlig ikke undgå at påvirke børnene.

Familierne er ofre for et beskidt magtspil, hvor Claus Omann Jensen (V) og Frank Nørgaard (DF) tager børnene som gidsler. På kynisk vis udnytter de, at barnet og plejefamilien er tæt knyttet til hinanden, og at plejemor og plejefar derfor har svært ved at sige nej, når kommunen kræver en dybt urimelig lønnedgang.

På mødet meddelte Socialpædagogernes Landsforbund, at de nu vil fraråde nye plejefamilier at lave aftaler med Randers Kommune. Ganske enkelt fordi Randers Kommune ikke behandler plejefamilierne ordentligt!

Vi har brug for dygtige og engagerede plejefamilier, hvis vi skal sikre en ordentlig opvækst for de børn og unge, der har det særligt svært. De plejefamilier mister vi, hvis Venstre og Dansk Folkeparti fortsætter angrebet.

Jeg skal derfor opfordre de 16 byrådsmedlemmer fra Venstre og Dansk Folkeparti, der med det snævrest mulige flertal gennemtvang angrebet på plejefamilierne, om at tænke sig godt om. De udsatte børn og unge har brug for jeres hjælp!

 

Kasper Fuhr Christensen

Medlem af Randers Byråd for Velfærdslisten

Medlem af socialudvalget og beskæftigelsesudvalget

Formand for børn- og ungeudvalget (Retsikkerhedslovens § 18)