Nedrykningsspillet er kommet ubehageligt tæt på Randers HK

Randers HK fortsætter med at tabe i den hjemlige liga for så at vinde i EHF Cup-gruppespillet. Randers HK er derfor nu kommet ubehageligt tæt på nedrykningsspillet fra ligaen, men er samtidig klar til kvartfinalerne i EHF Cup efter sejr 28-24 over svenske Sävehof.

Nu skal man ikke male en vis herre på væggen, men….. Randers HK skal sørge for at få flere point ud af ligakampene.

Med sejren over Sävehof er søndagens udekamp mod tyske Oldenburg uden betydning, idet Randers HK og franske Nantes går videre. Eneste usikkerhed er der om puljesejren efter de franske pigers uventede nederlag mod Oldenburg, der dog ikke kan nå noget som helst.

I ligaen tabte Randers HK senest på udebane til Viborg HK og er nu nr. otte med sølle 10 point for 15 kampe.

Og det er altså nu, det gælder piger, for på de efterfølgende pladser kommer Team Tvis Holstebro og SK Aarhus begge med ni point, mens Ringkøbing som nr. 11 og dermed p.t. deltager i nedrykningsspil har otte med Skanderborg sidst med fire efter søndagens to-måls-nederlag mod SK Århus.

Så der skal point på kontoen, men heldigvis har RHK selv muligheden for at sætte tingene på plads.

Meget afgørende er allerede denne uges hjemmekamp onsdag aften mod Team Tvis Holstebro. Randrusiansk nederlag i den kamp kan betyde en umiddelbar placering til nedrykningsspil inden de sidste seks kampe-  mod Odense, Skanderborg, Esbjerg, SK Århus, FC Midtjylland og Silkeborg Voel. Et slutprogram, der bør kunne give mindst seks til ni point.

Slutspil? Glem det. Randers HK har inden de sidste syv kampe syv point op til sjette- og slutspilsplads, der deles af Nykøbing Falster og Silkeborg Voel begge med 17 point.

I 21-25-nederlaget i Viborg var Randers Hk alvorligt svækket. Camilla Dalby og Josefine Dragenberg sad uden med skader, Gitte Andersen og Maria Fisker var plaget af sygdom, og Mie Højlund var slet ikke med i Viborg grundet sygdom.
Randers HK var med til 20-21, inden Viborg lukkede kampen.

 

Goddag og farvel i Randers HK

Der er gang i svingdøren hos Randers HK, der har sikret sig to nye spillere til næste sæson, mens to siger farvel og tak. De to nye kommer begge fra SK Aarhus – målvogtersken Mathilde Juncker og bagspilleren Anne Sofie Hjorth.

Omvendt tager Randers HK efter denne sæson afsked med den serbiske landsholdsmålvogterske Jovana Risovic og den norske playmaker Martine Moen. Jovana har kontraktudløb, mens norske Martine har udnyttet en klausul i aftalen med Randers HK og har fået ophævet sin kontrakt et år før aftalt og vender hjem til Norge.

Ny i Randers HK i sæson 2017-2018 bliver jo også træner Niels Agesen, og han har været med inde over i udvælgelsen af de nye spillere. Agesen har således tidligere trænet Hjorth i Team Tvis Holstebro. Den 186 høje bagspiller Anne Sofie Hjorth har deltaget på flere forskellige landshold og har tidligere spillet i bl.a. FC Midtjylland, TTH senest SK Århus.
 

Sidste nyt:

Svensk keeper erstatter Greve. Randers HK må også sige farvel til førstekeeperen Cecilie Greve, der efter to år i Randers har valgt at finde ny arbejdsgiver og fortsætte karrieren andetsteds.

I stedet for Greve præsenterede Randers HK mandag en aftale med den 25-årige svenske keeper Martina Thörn, der i næste sæson i Randers skal danne duo med Mathilde Juncker, der er hentet i SK Århus.

Martina Thörn har tidligere spillet for svenske Västeråsirsta HF og norske Glassverket IF og har senest spillet i FC Midtjylland. I 2016 fik hun debut på det svenske A-landshold.