Forståelig stolthed og glæde i Freja Atletik nu i fantastiske rammer

Man havde en fornemmelse af, hvordan det eventuelt kunne se ud.

Men for de ikke videre atletikkyndige var det alligevel en gigantisk positiv overraskelse, da dørene omsider blev åbnet til Langvang Atletik og Multihal med adresse på Mariagervej i Randers.

Alle forventninger blev indfriet, og man forstod, at Freja Atletiks formand Helle Sølvsten havde det store smil fremme før, under og efter den officielle åbning.

For hun og Freja og dansk atletik som helhed havde virkelig fået noget at glædes over – en hal, der tilbyder atletikfolket fantastiske muligheder.

Og en hal, der kan trække store mesterskaber til byen, for hallen er af det Internationale Atletikforbund godkendt til store stævner og internationale mesterskaber.

 

En glædens dag

Helle Sølvsten var stolt og glad. Og det forstod man.

Hun kunne også godt tillade sig at være stolt af egen indsats, for hun har om nogen ført en utrættelig kamp for at give Freja-medlemmerne ordentlige forhold fremfor en på det seneste nomadetilværelse i mere eller mindre for nu at sige det pænt egnede lokaler.

Helle har kæmpet for bedre faciliteter i 37 år…

”I dag er en glædens dag for Randers Freja Atletik, for Randers og for dansk atletik.

For ca. 37 år siden var jeg som ungt bestyrelsesmedlem med til at takke ja til en midlertidig hal på Viborgvej. En hal, som har haft stor betydning for mange atleter og som vil blive husket på godt og ondt,” sagde Helle ved åbningen på Mariagervej med henvisning til faciliteterne i den gamle Bondorph Vaskerihal på Viborgvej.

Den bygning blev væltet for godt fem år siden, og siden da har atletikfolket holdt til i mindre egnede lokaler.

”Nu åbnes en ny permanent hal, og en ny tid for atletikken tager sin begyndelse. Atletikken er ikke længere et nomadefolk, og nu kan vi slå os til ro og begynde at bruge mere tid på det egentlige – nemlig atletikken,” sagde Helle Sølvsten, der betegnede hallen som utrolig smuk og funktionsduelig.

”En hal, som har været undervejs i mange år og en hal, som vi i Freja har sukket efter længe…” Sagde Helle Sølvsten, der glæder sig over de gode forhold til den nye generation af atleter.

”De aktive får med de nye trænings- og stævnefaciliteter en hal, som er noget helt unikt og noget af det bedste, man som atlet kan forestille sig. Fundamentet for et atletikmekka i Randers er nu til stede, og atletikfolk fra hele landet vil flokkes i Randers,” forudså Helle Sølvsten, der med længsel har ventet på hallen.

Stædighed har nu hjulpet atletikfolket i mål.

”Som atlet skal der en god portion stædighed til for at gennemføre en træning, et stævne, et løb. Efter en god træning, en god indsats og et godt resultat er man som udøver stolt, træt, tilfreds og super glad. I Freja Atletik har vi det lige nu som en atlet, der netop er kommet i mål. Vi er trætte, vi er glade, meget tilfredse – og vi er stolte.

Stolte, glade og tilfredse, fordi vi netop i Freja er mange, der er lidt stædige og har løftet i flok i arbejdet med at få en atletikhal,” sagde atletikformanden, der sluttede af med at takke en lang række mennesker – bl.a. kommunens politikere og alle, der har kæmpet sammen med hende.

Her lød en speciel og forståelig tak til gemalen Lars, der fik lavet et tilbud på en atletikhal, der synliggjorde, at det var muligt at bygge en atletikhal for de afsatte midler.

Og nu står den der så…

 

Tidsforløbet

Budgetforliget oktober 2010: Der siges definitivt ja til atletikhal. Byggeriet forventes at gå i gang marts 2011. Det sker dog ikke.

Sommeren 2011: Randers Kommune skal spare 50-90 mio kroner. Borgmester Henning Jensen Nyhuus udtaler til Din Avis, at det kan betyde, at der alligevel ikke kommer en atletikhal.
Forår 2012: Positive udmeldinger. Nu forventer man at gå i gang marts 2012 og forventes at være færdig med udgangen af 2012. Det sker så bare heller ikke.

2012: Vandland er omsider på plads. I juni 2012 rives den gamle atletikhal, den gamle vaskeribygning, ned for at gøre plads til vandland. Randrusiansk atletik er derefter uden hal og uden indendørs træningsmuligheder. I stedet henvises man til lokalerne i genbrugsbutikken på Mariagervej/Markedsgade. Siden da har man trænet i Århus og senest på Gl. Hobrovej i Produktionshøjskolens lokaler.

Januar 2016: Nu kommer hallen. Licitationen er overstået. Nu skal der findes besparelser på godt 400.000 kroner, og så går byggeriet i gang. Indvielse forventes i efteråret 2016.

11. februar 2017: Så står hallen der klar til indvielse.