Velfærdslisten er nået halvvejs gennem sin række af planlagte borgermøder, hvor mange tør tage ordet, fordi stemningen er imødekommende og lyttende. På tirsdag er turen kommet til Stevnstrup

 

Hvordan kan vi styrke Stevnstrup? Det spørgsmål stiller Velfærdslisten, når listen tirsdag aften, 21. februar, holder sit næste borgermøde, hvor fokus denne gang er på Stevnstrup og omegn. Mødet holdes i Stevnstrup Forsamlingshus tirsdag aften.

Velfærdslisten har nu gennemført omkring halvdelen af de borgermøder, som listen har planlagt mellem august sidste år og august i år.

“Der har været stor interesse for at deltage i borgermøderne hidtil. Naturligvis har deltagerantallet varieret alt efter emnet, men kun ved et enkelt af møderne har vi noteret et skuffende fremmøde”, fortæller Velfærdslistens organisationskoordinator, Per Schultz-Knudsen.

“Vi har fået ros for, at stemningen på møderne er meget imødekommende og lyttende, og derfor har også deltagere, der normalt ikke tager ordet i større forsamlinger, mod til at komme med deres bud. Ingen risikerer at få deres forslag “skudt ned”. Det kan naturligvis blive kommenteret, og måske også imødegået af andre deltagere, men alt foregår på en anerkendende måde”, konstaterer Per Schultz-Knudsen.

I møderne deltager ofte politikere fra andre byrådspartier, enten som oplægsholder eller almindelig deltager.

“Men også byrådsmedlemmerne skal overholde den anerkendende tone – både overfor de deltagende borgere og de øvrige politikere. Vi vil ikke have vore borgermøder smittet af tonen i byrådssalen”, fastslår Per Schultz-Knudsen.

At det kan nytte som borger at deltage i borgermøderne, blev blandt andet understreget på mandagens byrådsmøde, hvor et enigt byråd efter forslag fra Velfærdslisten valgte at forlænge natbussernes rute i Randers Ugen og julefrokostsæsonen, så også borgere i Udbyhøj kan benytte dem. Det var et ønske, som blev rejst på borgermødet i januar på Dalbyover Kro.

“Det er et godt eksempel på, hvorfor vores borgermøder er en super god idé. Ideen med borgermøderne er netop at møde hverdagens eksperter og løfte de problemer, folk støder på i hverdagen, op i byrådet. Sagen med natbussen viser, hvorfor det er en rigtig god idé”, konstaterer Velfærdslistens byrådsmedlem, Kasper Fuhr Christensen.

 

Tid og Sted

Borgermødet om Stevnstrup holdes i Stevnstrup Forsamlingshus torsdag 21. februar kl. 19.00-21.00. Alle er velkomne, og der er ikke tilmelding