Styregruppen for familieplejere med børn fra Randers kommune indbyder byrådets politiske partier til et informationsmøde om området og deres arbejde, da der den seneste tid har hersket stor usikkerhed på området

 

Informationsmødet er for én-to repræsentanter fra hvert parti/lister som sidder i byrådet og de som stiller op til næste kommunalvalg.

“Vi er med baggrund i den aktuelle debat om plejefamiliers forhold, herunder løn og ansættelse, blevet opmærksomme på at det er et fagområde som ikke ret mange kender ret meget til. Vi vil gerne medvirke til at udbrede kendskabet til vores fag, på en sober og faglig måde”, siger Palle Bertelsen fra styregruppen.

På mødet vil man blandt andet gennemgå, hvad der kræves for at blive plejefamilie, hvem holder øje med dem og det de laver. Dertil fremlægges dokumentation og informeres om lovgivningen på området.

Styregruppen vil fremlægge enkelte eksempler på typer af problematikker, en plejefamilie kan arbejde med. Styregruppen vil fortælle politikerne om, hvad det vil sige at være plejefamilie, for voksne, egne børn, øvrig familie og omgangskreds. Til sidst vil styregruppen pointere betydningen af et godt samarbejde med anbringende myndighed.

Mødet finder sted i Helligåndshuset onsdag 1. marts.