Byrådet godkendte valget af kommunaldirektør på et ekstraordinært byrådsmøde onsdag 22. februar. Dermed kan 51-årige Jesper Kaas Schmidt tiltræde i sit nye job 1. april

 

”Det er jeg meget glad for”, siger borgmester Claus Omann Jensen.

“Vi er i Randers Kommune midt i en række væsentlige by- og erhvervsudviklingsprojekter og skal løbende udvikle vores velfærd til gavn for kommunens borgere. Med valget af Jesper Kaas Schmidt får vi en kommunaldirektør, der absolut kan føre byrådets visioner ud i livet og sammen med direktionen være en driver i at skabe vækst og dermed gode vilkår for alle i kommunen”.

Jesper Kaas Schmidt kommer fra stillingen som kommunaldirektør for Norddjurs Kommune, hvor han siden 2007 især har haft fokus på udvikling af politik, velfærd, organisation og økonomisk styring og på udvikling af attraktioner, havn og områdefornyelse.

Udvikling og fornyelse

”Jeg glæder mig meget til at begynde i Randers Kommune, som er en både handlekraftig og virkelysten kommune i vækst. Min fornemmeste opgave sammen med min direktion bliver at betjene hele byrådet og i godt samarbejde med medarbejdere og ledere at levere de ønskede resultater. Det er vores opgave at fortsætte det flotte arbejde med at udvikle service og tilbud til borgere og understøtte, at Randers Kommune fortsat har et varieret erhvervsliv i et dynamisk miljø. Randers Kommune har et stort potentiale som førende inden for at tiltrække nye borgere og virksomheder og sikre, at kommunen er et godt sted at bo, leve og arbejde for alle borgere,” siger Jesper Kaas Schmidt.

Jesper Kaas Schmidt kommer med 11 års erfaring som kommunaldirektør, har været sparringspartner for flere borgmestre og har stor erfaring med politisk rådgivning af et byråd. I sit arbejde har han løbende haft fokus på at skabe sikker drift gennem økonomisk styring og holde blikket rettet mod større udviklingsprojekter. Som topleder lægger han vægt på i samspil med sin direktion at sætte kompetencer i spil både hos ledere og medarbejdere og dermed frigøre mest muligt potentiale og udvikling.

Stort netværk

Ved siden af sin stilling i Norddjurs Kommune har Jesper Kaas Schmidt også udviklet et solidt kontaktnet inden for den kommunale verden både på landsplan og regionalt. Siden 2014 har han været formand for kommunaldirektørnetværket i Region Midtjylland og ansvarlig for det administrative samarbejde mellem kommuner indenfor bl.a. sundhed, socialområdet, beskæftigelse, erhverv og vækst. Forinden var han næstformand i kommunaldirektørnetværket. Samtidig deltager han i tværgående netværk for topledere i den offentlige sektor.

”Vi får en kommunaldirektør med gedigen erfaring i at drive en kommune og være en stærk samarbejdspartner for byrådet. Jesper Kaas Schmidt kan se muligheder og potentiale og indfri begge dele. Samtidig har vi lagt vægt på, at det er en kandidat, der forstår at skabe et godt samarbejde både i og udenfor sin organisation og som også har et stærkt netværk på lands- og regionalt plan. Det er væsentligt for Randers Kommune, der både er en af landets største og samtidig er en del af Business Region Aarhus,” siger Claus Omann Jensen og fortsætter:

”Jesper overtager nu efter konstitueret kommunaldirektør Erik Mouritsen, som skal have en stor tak for godt samarbejde.”

Erik Mouritsen har været konstitueret kommunaldirektør siden 1. november 2016, hvor tidligere kommunaldirektør Hans Nikolaisen fratrådte. Erik Mouritsen ønsker at koncentrere sig om sit job som direktør for Sundhed, Kultur og Omsorg i Randers Kommune.

Stærk baggrund i økonomi og strategi

Jesper Kaas Schmidt bor sammen med sin hustru i Randers. Sammen har parret tre sønner. Han er uddannet cand.scient.pol fra Aarhus Universitet og har en række forløb i strategisk lederudvikling og strategisk byledelse. Karrieren har budt på stillinger som kommunaldirektør i Hinnerup og senere direktør i Favrskov Kommune. I 2007 blev han udnævnt til kommunaldirektør i Norddjurs Kommune og har sideløbende haft adskillige bestyrelsesposter blandt andet i Destination Djursland og Bønnerup Havn.