I sidste uge stillede Anders Burlund fra LA undertegnede en masse spørgsmål i et læserbrev. Jeg kan berolige Anders Burlund med, at det socialdemokratiske valgprogram ikke er færdigt. Vi er i gang med en proces hvor vi inddrager vores mere end 800 medlemmer i Randers. Vi tager vores medlemsdemokrati meget alvorligt – og lige nu har alle socialdemokratiske medlemmer i Randers også mulighed for at afgive deres stemme til sammensætningen af den socialdemokratiske byrådsliste. Jeg vil dog gerne løfte sløret for nogle af de socialdemokratiske prioriteter – prioriteter som for en dels vedkommende også afspejledes i vores budgetforslag for 2017. Omdrejningspunktet for vores budgetforslag var fællesskab og velfærd – hvor vi anviste en anden vej end Burlunds liberale venner. En vej uden besparelser på folkeskolerne, uden besparelser på ældreområdet, og med flere penge til børn, og udsatte familier.

Noget af det vigtigste vi overhovedet kan gøre for at sikre fremtiden for den enkelte unge og velfærdssamfundet, er uddannelse – og det starter bl.a. i folkeskolen. Derfor anviste vi en anden vej end besparelsesvejen på kommunens folkeskoler. En velfungerende infrastruktur er også afgørende for Randers kommune. Det gælder både østbro, E45, klimabro – men også en infrastruktur med cykelstier, skoleveje og velfungerende busser og rutebiler.

Socialdemokratiet vil også prioritere ungdomsboliger i midtbyen, det almene boligbyggeri, samt gøre hvad vi kan for, at der til stadighed er byggegrunde til rådighed i hele kommunen til dem der ønsker at bygge deres eget hus. Vores fælles budgetforslag med SF prioriterede også familieafdelingen, vores veteraner der har kæmpet for Danmark, socialøkonomisk projekt med genopretning af Svejstrup bæk, Rent Randers, bedre vedligeholdelse af grønne områder mm.

For Socialdemokratiet er det meget vigtigt at bevare og udbygge velfærden og fællesskabet. Den velfærd der opleves af kommunens borgere hver evig eneste dag. I modsætning til Burlunds liberale venner, mener Socialdemokratiet ikke, at det er tiden til bygning af en ny hal 4. Vi vil tværtimod bruge pengene på vedligehold og forbedring af eksisterende haller. Haller der trænger til en kærlig hånd, således at børn og voksne, i deres nærsamfund kan dyrke den sport eller aktivitet som de gerne vil. Som en lille afsluttende og lidt drillende bemærkning, kan jeg med et smil undre mig over, at Burlund påstår vi taler med to tunger – når man ser LA´s faneflugt i Folketinget for at få plads på regeringsbænkene.

 

 

Torben Hansen(S) Borgmesterkandidat

Medlem af Randers Byråd