Randers-afdelingen af landsforeningen LEV tog på sin generalforsamling i tirsdags afsked med sin mangeårige formand Preben Schmidt. Ny formand bliver i stedet for Vitus Jordan

Bestyrelsen består herefter af formand Vitus Jordan (Randers), Arne Rousing (Gjerlev), Bifrostrepræsentant Mai Kjer, (Randers), formand for Pårørenderåd Syd Ole Bach Andersen (Helsted), formand for  Pårørenderåd Nord Bent Lunø (Randers), Jørgen Kjær Munk (Havndal) og Hans Lykkegaard Larsen (Assentoft).

Bestyrelsens kasserer gennem mange år Svend Aage Poulsen valgte også at trække sig.

LEVs nye landsformand, Anni Sørensen, Aarhus, deltog i mødet, hvor hun præsenterede landsforeningens historie og fremadrettede mål.

“Forholdene for udviklingshæmmede blev gennem 1900-tallet forbedret ganske betydeligt – via et opgør med handikaptankegangen og med de store institutioner. Men desværre har det nye århundrede til gengæld budt på en lang række forringelser, ofte sat i tale under dække af ‘respekten for det enkelte individs selvbestemmelse”, fortalte hun.

Tendensen går desværre også i retning af stadigt større boenheder og aktiviteter udenfor bymidterne, i strid med tankegangen om ligeværdig integration. LEVs opgave er derfor også blevet at ruske op i de bevilgende myndigheder, i kommunernes samarbejde med de pårørende og at sikre at der følges op på intentionerne i FNs handikapkonvention, som Danmark tilsluttede sig for blot otte år siden.

“Fra mødet lød der en opfordring til pårørende med udviklingshæmmede familiemedlemmer i alle aldre om at slutte op om dette arbejde, som på det lokale plan varetages af LEV Randers”, siger den nye formand Vitus Jordan.