Efter et års fravær er Rødbillet DM i Beach Touren tilbage på Tronholmen i Randers til maj.

Det er i år 20 år siden det første DM i Beach Handball løb over sandet. Det fejrer årets udgave af Rødbillet Beach Handball Tour ved at være større end nogensinde, når der skrives endnu en destination på plakaten

 

Deltagerne kan se frem til lidt hårdere konkurrence og tilskuerne til endnu højere niveau, når der åbnes for 15 procent flere hold.

I 2016 dystede alt i 83 hold på seks destinationer om den ærefulde DM-pokal, som er kulminationen på den landsdækkende stævnetur. I 2017 bliver det forhåbentlig 100 hold på syv destinationer.

“Beach Handball er i rivende udvikling, og når vi inviterer en destination mere med til festen er det fordi vi tror på sportens alsidighed og fremtid. Med touren ønsker vi at sprede kendskabet til sporten, både som en ekstremt tilskuervenlig sport, men også for at få flere til at dyrke sporten for sjov rundt på de danske strande og i klubberne i sommerperioden,” fortæller Christian Køhler, udviklingskonsulent med ansvar for Beach Handball i DHF.

I år vender beach touren tilbage til Randers efter et års pause og en helt ny destination Holsted er på tour-planen.

“Vi afholdte EM i Beach Handball i Randers i 2013 og der oplevede vi en formidabel interesse fra tilskuerne. Det faktum sammen med gode faciliteter, sandkvalitet, vindforhold og lokal frivillig opbakning gjorde Randers tungest på vægtskålen blandt flere gode byer, som bød sig til,” forklarer Christian Køhler.

Beach Touren kommer til Randers 27. maj. Her bliver det muligt at opleve DM, hvor hold fra Ligaen, 1., 2. og 3. division dyster om at gå videre til finalestævnet og et lokalt stævne for alle interesserede uanset forudsætninger.

Holdene til DM tjener point ved de lokale stævner, og de 10 bedste hold af hvert køn kvalificerer sig derigennem til det store finalestævne i Kerteminde 17. juni.