Efter at have overværet første del af byrådsmødet, som afholdtes i Havndal, hvor V og DF igen brugte deres overtal i stedet for deres sunde fornuft, til at forkaste det forslag fra Radikale Venstre, om at nulstille den sparerunde, som V og DF har foranlediget skal gennemføres, tillod jeg mig i pausen at konfrontere borgmester Claus Omann Jensen (V) med konsekvenserne af beslutningen.

Jeg forklarede borgmesteren, hvem der bliver taber i denne sparerunde, og vi talte frem og tilbage om Århus modellen kontra Randers modellen. Utroligt nok var vi langt hen af vejen enige om, at den nye honoreringsmodel, som bliver et faktum, faktisk er rigtig god. Det giver stabilitet i anbringelsen og derved ro omkring plejeopgaven. Så langt, så godt.

Men da vi skulle diskutere, om fagligheden var på plads, omkring de nedskæringer, der har været på de eksisterende plejeopgaver, kunne vi ikke nå til enighed. Claus Omann Jensen (V) sagde at han havde fuld tillid til de oplysninger, han havde fået af forvaltning, om at fagligheden var på plads, før man begyndte at sende høringsbreve ud til plejefamilierne. Jeg kunne fortælle ham, at jeg ikke var enig i hans betragtning, da jeg har oplysninger fra mere end 50 plejefamilier, hvor den socialfaglige vurdering ikke har været tilgængelig. Når en plejefamilie har været til møde med forvaltningen og har forlangt at få dokumentation for at de faglige og lovpligtige oplysninger er tilstede, og derved skal skabe grundlaget for en vurdering af plejeopgaven, er plejefamilierne blevet mødt med en nedladende, afvisende og arrig afvisning. Forvaltningen har ikke kunnet fremlægge dokumentation for at fagligheden er på plads og har derfor ageret som beskrevet.

Derimod har plejefamilierne fået fortalt, at uanset hvad de kunne bibringe sagen, så havde det ingen effekt, da den allerede var afgjort politisk.

Claus Omann Jensen (V) sagde på byrådsmødet, at han havde fået oplyst af forvaltningen, at fagligheden var på plads inden høringsbrevene blev udsendt og inden byrådet stemte for besparelsen. Dette fik Mogens Nyholm (RV) til at sige, at han så frem til at borgmesteren fremlagde beviserne.

Jeg har i form af mit virke som medlem af styregruppen for plejefamilier i Randers den stik modsatte oplevelse, da det ikke er disse oplysninger jeg får fra plejefamilierne.

Derfor vil det klæde borgmesteren, at han fremlægger de børnefaglige undersøgelser, som byråd og forvaltning påstår foreligger, for byrådet, så de kan bekræfte, at det er foregået på en faglig og saglig måde.

Det vil være utroværdigt, hvis borgmesteren ikke kan fremlægge omtalte dokumentation, da det så fortæller at familieafdelingen i Randers kommune ikke ønsker at belyse området med de korrekte oplysninger til byrådet, som dermed har truffet en beslutning på et forkert grundlag.

Man kan da ikke arbejde med mennesker der omgås sandheden og på den bekostning, forringer vilkårene for de udsatte børn og unge og de plejefamilier der hver dag yder en fantastisk indsats

Så Claus Omann Jensen (V). Fremskaf beviserne og få ro omkring denne sag.

 

 

Palle Bertelsen

medlem af styregruppen for plejefamilier i Randers

Anemonevej 13

8930 Randers NØ