Randers Naturcenter gentager succesen med at holde åbent hver lørdag i sommerhalvåret med hjælp fra en gruppe dedikerede frivillige. Arrangementerne er meget populære blandt randersborgerne, og i år bliver programmet udvidet med fem nye naturaktiviteter hver måned.

Et fiskenet, et forstørrelsesglas og forsigtige skridt med gummistøvler langs bredden af en lille sø. Det er en oplevelse, som børn med forkærlighed for naturen sætter uendelig stor pris på. En anden generation vil måske hellere låne et kort, en fuglebog og en kikkert – mulighederne er mange på de åbne lørdage på Randers Naturcenter.

“De åbne lørdage giver borgerne mulighed for at bruge vores faciliteter, når de holder fri. Arbejdende forældre får mulighed for at dele glæden ved at være i naturen med deres børn, og det betyder meget for børnenes lyst til at være ude og deres forståelse for den nære natur,” siger Helle-Marie Taastrøm, leder af Randers Naturcenter.

Den første åbne lørdag i 2017 er lørdag 1. april, og herefter vil der være åbent om lørdagen frem til 21. oktober med undtagelse af juli. Åbningstiderne på de åbne lørdage er kl. 10.00 – 14.00.

 

Fremstil kunstværker af naturen

På alle åbne lørdage kan gæster som sædvanlig låne naturcenterets Christianiacykler, hvor der i hvert lad kan sidde fire mindre børn, og man kan stadig bage pandekager over bål og hygge sig med at klappe naturcenterets dyr. Som noget nyt i år er der desuden små naturværksteder med fem nye aktiviteter hver måned.

Naturværkstederne kan for eksempel bestå af snitteaktiviteter, minipileflet og opgaver, hvor man bruger naturmaterialer til forskellige ting. Man kan blandt andet lave kultryk af blomster og blade, og man kan tegne på sandpapir med jord, bark og planter. I oktober er der mulighed for at medbringe sine nedfaldsæbler og producere en omgang most på naturcenterets mini-mosteri.

“Vi er så taknemmelige for, at vi har et hold af dedikerede frivillige, der gør det muligt for os at gennemføre arrangementerne med åbne lørdage. Det kan kun lade sig gøre på grund af deres engagement og virkelyst,” understreger Helle-Marie Taastrøm.