Randers-kunstneren Mette Rishøj har lavet fire nye serigrafiske tryk. Dem udstiller hun hos Cykelbørsen og Claus Ørsted.

Mette Rishøj er et veletableret navn på den danske kunstscene, med separatudstillinger i ind- og udland. Rishøj er en slags kunstnermaskot her i byen, hvor hun i forbindelse med Randers Ugen 2011 udstillede for over 3000 gæster i Randers Vandtårn. De fleste kender nok Spar Nords udsmykning på Østervold, med kunstnerens nutidige fortolkning af Randers.

Mette har gået på Rismølleskolen og Randers Statsskole, der også har Rishøj-kunst på væggene.  Byen huser en del værker af kunstneren, bl.a. på Paderup Gymnasium, Verdo, Randers Realskole og naturligvis i mange private hjem. Det var derfor givet, at Rishøj var en del af udstillingen ’Kunst i Randers-eje’ på Randers Kunstmuseum i 2013.

Eventen i Cykelbørsen vil sandsynligvis give byen en del mere af hendes kunst, da der på dagen vil være mulighed for at købe de nye tryk til særpris. Silketryk er en langsommelig trykproces, hvor hver enkelt farve håndtrykkes for sig. Disse tryk er lavet i fire-otte farver i meget små oplag og individuelt bemalet af kunstneren, så her er chancen for at købe originalkunst til spotpris.