Som et symbol fra højere magter trak sorte skyer op og vinden tog til, da søndagens uigenkaldeligt sidste åbningsdag nærmede sig oprydningsfasen. Dagens og lørdagens livlige handel havde ellers været varmet af en strålende forårssol

 

“Heldigvis udeblev regnen, måske endnu et symbol på at de højere magter trods alt ser ideen med at omdanne GenBrugen til en social-økonomisk virksomhed fornuftig?”, lyder det fra Benny Knudsen medlem af Kronjyllands Y´Mens Club.

Mens solen endnu skinnede varmt steg Christian Brøns, næstformand i miljø- og teknikudvalget og byrådsmedlem fra Venstre op på en hastigt kreeret talerstol af et kraftigt børnebord leveret af ukendte til GenBrugen. Her takkede han de tre Y’s Men klubber i Randers for, sammen med affaldsterminalen at have skabt og drevet den gode ide med GenBrugen.

”Man kan sige at I er blevet ofre for jeres egen succes” var nogle af hans ord.

Omkring to millioner kroner til uddeling blandt lokale humanitære initiativer er det blevet til. Støtte til ekstra julegaver til udsatte børn, til tandpleje til hjemløse og mange andre donationer. Alene i 2016 viser regnskabet et overskud på godt en halv million kroner. Ved månedlige salg af indleverede genbrugsting og ting, som genbrugspladsens genbrugstænkende personale har fundet genbrugsværdigt. Bemandet af frivillige kræfter fra de tre Y’s Men klubber.

Nu flytter dette salg til Grenåvej 19, i en stor butik under navnet ”Finderiet” og fremtiden vil vise hvor stor uddelingspuljen bliver.

Kim Blach Pedersen fra fondens GOGGS, der overtager forretningen besteg også den lille talerstol og takkede Y’s Men klubberne for deres ide og flere års arbejde på GenBrugen.

”Jeg er sikker på at I har flere kreative indsamlingsideer i støbeskeen” lød det ud af de medbragte højttalere.

 

Tak for årene

En hyppig kunde var Harry Christensen, der også gennem tiden havde hentet mange gode ting til Blå Kors genbrugsbutik i Randers. Han udtrykte bekymring og usikkerhed om fremtiden for de forskellige genbrugsbutikker, der hidtil havde hentet møbler, tøj, legetøj og andre ting til deres genbrugsbutikker.

John Granild, repræsentant for Y’s Men klubbernes samarbejdsudvalg omkring GenBrugen, sendte en tak til Affaldsterminalen, en tak til de mange kunder og en tak til de altid villige Y’s Men og fruer til salgsdagene. Han kunne fortælle at salget havde spredt ca. 140.000 små Y’s Men logoer i form af det lille runde klistermærke, der blev sat på de solgte varer. I dagens anledning bød GenBrugen på grillede pølser, hvor spejderne fra Niels Ebbesens gruppe uddelte godt 1000 af slagsen til kunder, gæster og medarbejdere.

Afsluttende bad Carl Johan Christiansen om ordet for at sige tak til Jens Peter Bay og John Granild for deres store arbejde med at organisere GenBrugen. Et indbringende aktiv og samarbejde for de tre Randers klubber skifter nu hænder. Et nyt kapitel begynder – både i Y’s Men klubberne og for GenBrugens ting.