Den var godt gang i eleverne fra skolerne i Randers, da Dania-studerende afholdt den årlige event Jorden rundt i Dronningborghallen. Her var det tid til at afprøve teoretisk lærdom i praksis – og eleverne deltog gerne i den sjove leg

De studerende fra Erhvervsakademiet Dania i Paderup stod i spidsen for “Record – set – go” hvor 6. klasser i Randers deltog. Hvem kunne lave den højeste papirsstak eller fylde hvem kunne skyde flest mål i hullerne udendørs med fodbolden – jo disciplinerne var mange, da eleverne dystede mod hinanden.
Det er 21. gang af projekt “Jorden rundt” finder sted og det er en kærkommen mulighed for de studerende at kære i praksis.
Nikoline Hansen er en af de studerende:
“I pr handler det om at sætte rekorder og det har vi faktisk allerede gjort med det hidtil størst antal tilmeldte elever”, fortæller hun.
“De andre år har deltagerantallet ligget på godt 400 men i år er vi helt oppe på 655 tilmeldte elever. Det er vi selvfølgelig stolt af”, fortæller hun.
De studerende læser til serviceøkonomer med speciale i sport og event og det er her prøven skal stå sådan en dag. Alt skal være tilrettelagt ned til mindste detalje og det skal kunne føres ud i praksis.
“Vi lære om hvad det er der kan gå galt og vi har da også allerede fra morgenstunden haft udfordringer. Men det er jo det gode ved sådan et projekt her. VI lære i praksis”, siger hun.
De studerende har arbejdet med projektet i fire måneder og er inddelt i interessegrupper – nogle tager sig af sponsorer andre af pressen. Men de er alle fælles om at afvikle dagen.
“Jeg synes, det er den bedste måde at lære vores fag på, og jeg vil da også gerne ud at lave alle mulige slags events, når jeg er færdig. Jeg har ikke nogle specielle ønsker, men det må godt være sådan noget her, eller fester og større events”, siger Nikoline Hansen.

De deltagende skoler konkurrerede om billetter til BioCity, en Bakken Bears kamp og en popkornmaskine til klassefesten.