Der er lige nu 18 tilmeldte hold til årets sæbekasseløb på Østervold lørdag 20. maj. Tilmeldingen foregår efter først-til-mølle-princippet, så hvis man gerne vil deltage er det med at få holdet tilmeldt nu

Op til 30 hold har mulighed for at tilmelde sig til årets sæbekasseløb. De tilmeldte hold fordeles i hver aldersgruppe 3.-4. klasse og 5.-6. klasse med max. fem på hvert hold.
Randers Grand Prix kører under sloganet ’Børn hjælper børn’. Overskuddet fra sæbekasseløbet går til projekter til gavn for børn i Randers Kommune.
I 2013 gik overskuddet til ”Fri for mobberi” – et samarbejde mellem Red Barnet og Mary Fonden. 26 skoler i Randers Kommune modtog en mobbekuffert og 80 lærer/pædagoger var på 2 x 1 dags kursus i Arena Randers.
I 2014 – 2015 og 2016 er overskuddet gået til ”Klar, parat, skolestart”, – et social / motorisk projekt i indskolingen, på idè grundlag fra Rotary Randers og udviklet i samarbejde med Randers gymnastiske Forening (RgF). Red Barnets Familieklubber i Randers har også modtaget støtte.

Kør om penge
Materiale til at bygge sæbekassebilerne bliver leveret til holdene. Der køres om præmier: 4.000 kr. til vinderholdene, 3.000 kr. til 2. plads og 2.000 kr. til 3. plads. Der er præmier og pokaler i begge aldersklasser. Der er desuden præmie på 1.000 kr. til holdet med den flotteste / mest fantasifulde sæbekassebil.
Langå Sparekasse er i år hovedsponsor og XL Brejnholt er materiale sponsor. Derudover støtter mange andre firmaer i form at bilsponsorater, som Rotary Randers sælger til firmaer der ønsker at støtte projektet.
De deltagende børn er dermed med til at ”køre penge ind” til støtte for andre børn.

Plan
Sæbekasseløbet starter kl. 9 på Rådhustorvet, hvor børnene møder op til indskrivning af deres selvbyggede sæbekassebiler. Kl. 10 køres der paradekørsel med de flotte sæbekassebiler gennem bymidten frem til Østervold, hvor bilerne kører i pit, og kl. 10.30 sættes det første heat i gang.
Løbet kommenteres af to veloplagte løbsspeaker, så hele Østervold kan følge spændingen hele banen rundt. Østervold er afspærret med halmballer og sponsorbanner til Danmark mest publikums venlige bane, hvor flotte sæbekassebiler med fart på vil gi` publikum underholdning. De tre bedst placerede sæbekassebiler i hver kategori kører finale heat ca. kl. 13.45 og efterfølgende præmieoverrækkelse vil finde sted ca. kl. 14.15.

De fire Rotary-klubber bag sæbekasseløbet Randers Grand Prix, børn hjælper børn er:
Randers Business Breakfast, Randers Søndre Rotary Klub, Randers Vestre Rotary Klub og Randers Østre Rotary Klub

 

Læs mere om Randers Grand Prix på randersgrandprix.dk

Tilmelding kan ske på www.randersgrandprix.dk