Ro-teknik og en tur i det tre grader kolde vand 

Over tre undervisningsgange har udskolingselever fra Hornbæk skole været på besøg i Randers Roklub.
Besøget blev iværksat, da lærer Flemming Abildgaard rettede henvendelse til roklubben med forespørgsel om muligheden for et samarbejde.

Roklubben var straks med på idéen, og et program, hvor eleverne skulle lære ro-teknik, ro om kap i ro-ergometre, kombineret med vinterbadning, blev arrangeret.

For Randers Roklub har samarbejdet med en kommunal skole været en ny spændende opgave. ”Det har været en fantastisk oplevelse at have besøg af de unge mennesker,” siger Jesper Henkel, der er ungdomsansvarlig i roklubben.

”De var ret stille i starten, og specielt tanken om det tre grader kolde vand fyldte en del hos mange af dem. Men så snart de havde været i det kolde vand, steg humøret gevaldigt. De heppede på hinanden, og det endte faktisk med at flere af dem var i vandet op til 10 gange. Det var virkelig fantastisk at se dem på den måde,” beretter Henkel.

Inden det kolde gys havde eleverne lært teknik og dystet i ro ergometrene, hvor der for alvor kom sved på panden. I alt har 50 elever fra Boost-holdet på Hornbæk skole været med.

Der er tale om et samarbejde, begge parter håber at kunne genoptage senere på året i en udvidet udgave, hvor eleverne kan komme ud i bådene og lære at ro. Alt sammen som en del af idrætsundervisningen.

 

Gerne gang i ungdomsafdelingen

Ungdomsafdelingen i Randers Roklub har i en årrække ligget stille. Den vil klubben nu have startet op igen. Skolebesøg fra lokale skoler, deltagelse i idrætsfestivaller og et tæt samarbejde med Hadsund roklub, der bl.a. træner landsholdsroere, er nogle af de tiltag, klubben foretager i bestræbelserne på at opbygge ungdomsafdelingen igen. Til ungdomsafdelingen har klubben tilknyttet en række erfarne roere. Gruppen afholder bl.a. en roskole i slutningen af sommerferien fra 3.-5. august, hvor man håber på og ser frem til, at mange flere unge finder vej til klubben.

”Vi vil lave et godt ungdomsmiljø i klubben. Glæden, roen på vandet og den fantastiske natur skal de unge også nyde glæden af,” siger Jesper Henkel.

Officielt er 2. maj starten for ungdomsroernes sæson 2017.