DM-sæsonen skydes i gang med landets bedste kørere i Randers
Honda Park i Randers danner endnu engang ramme om en stor motocross-event, når åbningsløbet i DM Motocross-serien køres på den populære bane mandag 17. april, 2. påskedag.

Her mødes landets bedste motocross-kørere til den første duel om vigtige point til det samlede mesterskab, og det vil utvivlsomt være nogle top-tændte kørere, der kommer til årets hurtigste event efter en hel vinters forberedelser.

Jan Hvam, der er formand for den arrangerende klub Randers Motor Sport, RMS, glæder sig utroligt meget til at tage imod de mange kørere og til at skulle afvikle endnu en event på højeste niveau i motocross-sporten:

”Det er altid spændende at afvikle store motocrossløb, og i al beskedenhed har vi da efterhånden en hel del erfaring med det. DM Motocross-serien er flagskibet indenfor dansk motocross, så det er alle de største teams og kørere, der dukker op den 17. april,” siger Hvam, der glæder sig.

”For vi ved nærmest med garanti, at der venter os og publikum et godt ræs,” siger Jan Hvam.

Det er imidlertid ikke kun de bedste danske kørere, der dukker op på Honda Park i Randers 2. påskedag, for DM Motocross køres nemlig som et åbent mesterskab.

Kørere fra USA
Det betyder, at udenlandske kørere også kan deltage, og der er allerede tilmeldt en lang række internationale kørere fra lande som Sverige, Norge og så langt væk som USA.

”Vort danske mesterskab er blevet rigtigt populært, og de danske teams er efterhånden meget professionelle. Det betyder, at vi kan tiltrække nogle spændende navne til serien, hvilket igen giver et endnu mere spændende ræs. Det gør også, at de danske kørere skal være endnu bedre forberedt, så det er virkelig godt for spændingen” siger Jan Hvam – og tilføjer med et smil:

”Vi vil gerne have mange hurtige udlændinge, men vi vil selvfølgelig helst have en dansker øverst på podiet. Der er alligevel lidt nationalfølelse med i spillet der,,,”

Set med lokale øjne er de største forhåbninger til Simon Wulff fra Randers Motorsport.

Han har før vist sit potentiale på hjemmebanen, så der er god grund til at holde øje med ham. Specielt i starterne har Simon Wulff tidligere gjort god brug af sit kendskab til det første snævre sving, og sidst, han tog starten ved et DM, var han ikke sen til at give publikum lidt ekstra.

Da Simon krydsede holeshot-stregen – kridtstregen, der beviser, man har taget starten – havde Simon overskud til også lige at hilse på publikum.

”Simon Wulff er altid god for et godt resultat og et godt show, så vi regner da med at se ham helt fremme i MX1-klassen, men Randers Motor Sport har også Nichlas Haagensen i MX2 og Kasper Bæk Iversen, der kører med i dagens supportklasse, som er en junior 125cc-klasse,”siger Jan Hvam, der endnu ikke er sikker på, vHvam, deHom det lykkes at få Mikkel Haarup og Glen Meier hjem til DM.

”De skal køre EM i Italien i dagene op til løbet på Honda Park, så der er lige lidt logistik, der skal løses, men vi satser på, det kan lade sig gøre. Uanset hvad, så bliver der lokale kørere, som vil nyde godt af at have et stærkt hjemmepublikum i ryggen,” siger Jan Hvam.

Ekstra gas i speakertårnet
Dagens speaker er også en lokal mand – Bo Ørris Nielsen eller bedre kendt som ”Speedy” styrer løjerne som speaker på dagen. For Randers-folk er ”Speedy” kendt som fast stemme på fodboldstadions, i håndboldhaller og til award shows, men faktisk har ”Speedy” været fast speaker på DM Motocross-serien i mere end 10 år, og han er derfor ikke kun hele Randers’ stemme, han er i den grad også motocross-sportens stemme.

”Jeg glæder mig helt vildt til den 17. april og den første DM afdeling. Der er altid ekstra spænding på, og kørerne er ekstra tændte. Det gør også, at jeg giver den noget ekstra gas i speakertårnet, så der skal nok blive fuld fart på. At det så tilmed er i min egen hjemby, gør bare det hele endnu federe,” slutter Speedy med begejstring i stemmen.