Forberedelserne til Censurfri Udstilling 2017 og en fernisering i Randers Ugen er i fuld gang. Og som noget nyt i år, sælges der tilmeldingsblanketter på Fritidscentret i to måneder fra mandag 1. maj

Sidste år fejrede man Randers Ugens 40 Års jubilæum. I år er Randers en del af Europæisk Kulturhovedstad 2017. Og grundet den store efterspørgsel og tiltagende interesse for at deltage i Censurfri er der i år mulighed for at købe tilmeldingsblanketter i Fritidscentret i næsten to måneder. Fra mandag 1. maj til fredag 23. juni kan man som Amatørkunstner købe sin deltagelse til årets Censurfri Udstilling. Prisen for at deltage i år er 155 kr.

Censurfri er landsdækkende, og markedsfører sig på landsplan, så der er rift om de 115 -118 pladser som Censurfri normalt rummer i Fritidscentret i Randers Ugen. Så det er, så længe billetter haves, og efter først-til-mølle princippet. Efter 1. juli vil der blive udarbejdet et udstillerkatalog over kunstnerne, de udstillede værker og deres priser.

Udstillingen for Amatørkunstnere er åben for alle kunstarter som oliemaleri, grafik, akvarel, collage, tegning, overførsler, foto, glas og smykkekunst, trædreje-arbejde, læder arbejde, tekstil, skulptur og blandede kunstformer mm. Udstillingen er for alle amatørkunstnere der stolt ønsker at fremvise deres kreative og kunstneriske evner for omverdenen.

Igen i år planlægger vi at have arbejdende kunstnere på Censurfri i løbet af Randers Ugen. På den måde har de besøgende mulighed for at komme helt tæt på den kunstneriske og håndværksmæssige formgivning og der ved opleve den kreative proces. Vi håber derfor på, at der igen i år er flere af Censurfri deltagerne der har mulighed for at bidrage med et kreativ indslag på udstillingen i løbet af ugen”, siger Janne Celina F. Scheel-Thomsen, leder af Censurfri.

Censurfri-udstillingen har som sædvanligt fernisering den anden weekend i august. Og i år er det lørdag 12. august kl. 11.00.

Som start giver Randers Pigegarde åbningskoncert i Fritidscentrets gård. Derefter er der åbningstale ved Borgmester Claus Omann Jensen samt lederen af Censurfri Janne Celina F. Scheel-Thomsen, der overtog lederskabet af Censurfri i 2013 efter sin mor – forfatter og multikunstner Lissi F. Scheel-Thomsen. Igen i år er der mulighed for at nyde en gospelkoncert med Riverside Gospelchoir.

Der vil som sædvanligt være mulighed for en lettere forfriskning på ferniseringsdagen.

I år kan man igen finde Censurfri i Kunstguidens juni udgave, som er et særskilt tillæg til Kunstavisen. Kunstguiden udkommer i 13.000 eksemplarer og kan findes på alle turistbureauer og gallerier landet over. Ligeledes kan man på www.censurfri.dk se Silkeborg Regional TVs udsendelser om udstillingen fra tidligere år.

Alle er velkommen til Randers fra hele landet og vi glæder os til et stort festuge fremmøde, både af kunstnere og besøgende. Udstillingen støttes af Randers Kommune.


Fakta:

Fritidscentret har åbent mandag til onsdag og fredag fra kl. 08,30 – 15,00 samt torsdag fra kl. 08,30 – 17,00. Hvis det ikke er muligt at møde op i dette tidsrum, er der stadig mulighed for tilmelding hos Janne Celina F. Scheel-Thomsen på Tlf: 27589975  el. på Censurfri hjemmeside www.censurfri.dk  el. på www.facebook.dk – censurfri, el. sende en mail på censurfri@censurfri.dk fra 1. maj – 30. juni.