Endnu engang har en af cheferne i Randers Kommune valgt at søge nye græsgange. Det er ærgerligt for Randers, at vores dygtige medarbejdere efter kort tids ansættelse søger væk.  Laksetorvet har over de sidste fire år oplevet at døren ud ad direktørgangen flittigt er blevet brugt af kommunale topembedsmænd. For medarbejderne og i sidste ende borgerne, betyder ustabiliteten på direktørgangen et tab af velfærd, da de mange nye ansættelser skal køres ind og have oparbejdet rutine og indsigt i deres fagområder. Mange dygtige medarbejdere hjælper dem på vej, men man bør fra byrådets side spørge sig selv, om det måske er fra byens øverste ledelsesorgan, byrådet, man skal finde en del af forklaringen på afgangen. For selvom direktøren står som en rorgænger, der sætter den overordnede retning for sine medarbejder, står det dårlige samarbejdsklima i byrådet, som en slavepisker, der pisker rorgængerne og dennes medarbejdere for at opnå egen vinding.
Forleden var jeg til et borgermøde arrangeret af en af de venstreorienterede lister i Randers. Til mødet, der i øvrigt var meget spændende og omhandlede plejefamilierne i Randers, blev flere kommunale medarbejdere hængt ud ved navn. Det fik mig til at tænke på om det overhovedet var muligt at få genoprettet tilliden. Ikke til medarbejderne, men fra medarbejderne til politikerne. For hvis ikke man som medarbejder i en stor dansk kommune, kan udføre sit arbejde uden at blive hængt ud offentligt, hvad skulle så få dig til ikke at søge væk. Det kommende byråd må lægge sig i selen for at genoprette ordentligheden overfor de kommunale medarbejdere.
Tillid er billigere end kontrol, og tillid er netop hvad byrådet skal vise embedsmændene.
Liberal Alliance har tillid til de kommunale ansatte og vi vil ikke blindt se på at politisk valgte hænger vores kommunalt ansatte ud, fordi man er utilfreds med en politisk afgørelse i en sag, hvor man er kommet i mindretal. Det hører simpelthen ingen steder hjemme. Hvis man ikke engang evner at holde en god tone over for sine medarbejdere, og dernæst hænger dem ud med navn, stilling og referere til hemmelige møder, bør man kraftig genoverveje om man bør være i politik. 

 

Anders Burlund,

Spidskandidat for Liberal Alliance Randers

Østervold 36,2.1

8900 Randers C