Musiker og kunstner Thomas Borghus, der i 2007 blev lam efter et spring i Skanderborg Sø, udstiller nu sine værker hos Claus Ørsted i Cykelbørsen. Her kan man fra torsdag 5. maj se de sprælske farverige malerier, der fortæller om det positive i livet

“Før min ulykke var maleriet sekundært – det var musikken jeg brændt for. Men nu vil jeg sige at maleriet er rykket frem i bussen og betyder mere for mig i dag”
Selvom Thomas Borghus i dag ikke har samme kontrol over sin motorik, spiller han dog fortsat guitar og lever for musikken – men maleriet har fået en helt anden betydning for ham.

“Selvom jeg har begrænsninger i min førlighed forsøger jeg at udtrykke mig med mange farver. Men ved at jeg ikke har samme kontrol som før, er mine billeder blevet mere levende vil jeg sige”.
Han maler med mange stærke farver og temaet må siges at være det positive i livet – livskraft.

“Jeg kan godt lide at give beskueren en oplevelse, et indtryk med det samme. Men der skal også være noget at dykke ned i – at tænke og fantasere over. Så man tager noget med sig hjem og måske tolker på det, man har set”, siger Thomas Borghus.

Han kom i kontakt med Claus Ørsted ved en tilfældighed og har haft nogle snakke med ham. Derfor var han også glad for, at der nu er blevet mulighed for at udstille i Cykelbørsen.
“Det virker som et ret interessant sted, og jeg glæder mig til at udstille mine billeder hos Claus”.

Thomas Borghus vil selv være til stede i Cykelbørsen på torsdag, hvor han vil læse et digt og sætte ord på sine billeder.
Billederne vil være til salg – Thomas Borghus´ trademark må siges at være formatet på malerierne den er 70×50 – dog kan han en sjælden gang godt bevæge sig over i noget lidt større.
Thomas borghus´ malerier er månedens billede i Cykelbørsen og ferniseringen starter kl. 17.00.