Stemmen fejler bestemt ikke noget på Joan Osborne, den kendte og elskede sangerinde fra USA, der onsdag aften gav koncert i Turbinen leverede varen – både sin egen og Bob Dylans

For de, der ikke er trofaste fans, kan det synes som om Joan Osborne har været væk i en del år. Man har ikke hørt meget til hende efter hendes hit “One of Us” i 90´erne. Men hun er her stadigvæk – Joan Osborne. Og onsdag aften tryllebandt hun publikum med sine fortolkninger af Bob Dylan tekster – noget som gik rent ind hos publikum, der var med fra første tone. Joan Osborne havde med sig på scenen sine amerikanske musikere, men også de lokale havde fået plads ved siden af hende på scenen – blandt andet trommeslager Kent Olsen, guitarist Michael Hartmann og bassist Morten Jacobsen. Det er Kent Olsen, der har fået aftalen om koncerten på plads og de var også ham der fremkom med idéen om at bakke den populære sangerinde op.
Og det gjorde de såmænd rigtig godt – det var i hvert fald ikke til at høre at musikerne og Joan ikke havde spillet særligt meget med hinanden inden koncerten – formidabelt udført.
Joan Osborne leverede selvfølgelig også “One of US” onsdag aften, og fra at have lagt stille ud steg tempoet betydeligt som koncerten skred frem. Her var både blues, rock, ballader og soul – ja hun spænder over det meste. Og det var noget publikum kunne lide. Publikum fik i alt syv smagsprøver på hendes kommende album med Bob Dylan sange.
Joan Osborne var i godt humør – hun kunne mellem numrene fortælle om hvorfor hun netop havde valgt denne eller denne sang til fortolkning – og her mener jeg Bob Dylans sange.
Men også sine egne gav hun nyt liv på scenen – og publikum fik flere hits fra den lange sangkarriere.
Ekstranummer blev det også til. – Her valgte Joan at entrere scenen med kun sine amerikanske musikervenner – men det blev det bestemt ikke ringere af.
Det var en succes for Turbinen at invitere en amerikanske kunstner på scenen i Turbinen – det regionale spillested der netop i januar skød den nye status i gang.

Næste store navn på scenen i Turbinen er funky Ida Nielsen, tidligere bassist for Prince. Hun går på scenen torsdag 11. maj. Hun har et hold af de bedste danske musikere med sig på scenen.

Se mere om Joan Osborne på http://www.joanosborne.com/