Torsdag 11. maj får Turbinen besøg med international islæt. Bassisten Ida Nielsen, der gennem seks år spillede med multikunstneren Prince, besøger Randers med sit eget funky set. Din Avis har snakket med hende

Fra 2010 og frem til hans død 21. april sidste år spillede Ida Nielsen med Prince. Men hun kunne så sandelig også selv før han ringede til hende. Hun har udgivet sit tredje soloalbum “Turnitupo” og samlet et liveband med nogle af de bedste musikere i Danmark. Tidligere albums er “sometimes a girl needs some sugar too” fra 2011 og “Marmelade” (under the name “Bassida”) fra 2008. Ida Nielsens første single “ShowMewhatUgot” fra albummet blev håndplukket personligt af Prince som “Purple Pick of The Week” på Tidal. Musikken beskrives bedst som et mix af oldschool-funk blandet med hip-hop, reggae og verdensmusik. For en del år siden underviste Ida Nielsen i musik på Randers Musikskole og hun er nået langt siden da.
”Det har været så fantastisk at det er svært at forklare… En kæmpe rejse både på et personligt plan, men også musikalsk. Jeg har lært helt utroligt meget…”, fortæller hun.
Når man lytter til Ida musik før hun begyndte at spille med Prince og lytter til det nu er det tydeligt at der er forskel. Det er som om hun er blevet en lille smule mere hard core funky og slår lidt mere på bassen. Men det synes hun ikke selv.
”Jeg synes egentlig ikke rigtig selv, der er en forskel – det er i hvert fald ikke noget, jeg har tænkt over. Der er stadig masser af verdensmusik elementer i musikken fx sange som: “Showmewhatugot,” “Heart of stone,” “ How many times,” “Sorry” og “Free ur mind”. Men de er måske puttet lidt mere ned i mixet. Så jeg beskriver stadig min musik som: Old school funk og hiphop – blandet med elementer fra verdensmusik og reggae… Med masser af bass”, siger hun og smiler.
Og hvordan har hun så udviklet sig som muiker siden hun i 2010 begyndte på sit lives største musikalske og personlige rejse med sit eget idol Prince:
”Jeg synes, at jeg på alle områder har udviklet mig – både som musiker og som producer og live arrangør.. Selvfølgelig fordi vi spillede så meget hele tiden og fordi man skulle stå til ansvar for at spille rigtigt og fordi jeg skulle lære så mange sange. Men især også ved at være tæt på Prince og se ham arbejde – både i studiet og live. Han var helt fantastisk genial og det var en kæmpe inspiration at få lov til at være en del af…”, fortæller hun.
Hvad kan man så forvente at få med sig hjem efter en funky – og her mener jeg funky aften i Turbinen:·
”Jeg håber folk bliver i godt humør og får danset en masse. Bandet er tight og vi leverer funky grooves og masser af gode vibes. Og så håber jeg på at åbne folks ører op for funk musikken som jo lidt er en niche genre her i Danmark – men efter min mening ikke burde være det”, smiler hun.
Ida er kommet dertil hvor hun er i dag fordi hun aldrig gav op på sin drøm om at nå uden for landets grænser. Og hun blev ved med at arbejde med det hun holder allermest af – nemlig den funky musik, og det er også et råd hun vil give videre til de unge musikere, der i dag knokler løs for at gøre drøm til virkelighed:
”Bliv ved med at tro på det og gå efter jeres drømme”, siger hun til de unge.

Med sig denne aften har hun Kuku Agami: Rap, Sofia Hejslet: Keys & Vocal, Mika Vandborg: Guitar & Vocal, DJ Africancuts Amazulu NAnGa: Scratch & Vocal og Patrick Dorcean: Drums & Midi