Det var ikke overraskende at det dunkede i mellemgulvet og scenegulvet gyngede, for der var gang i bassen torsdag aften i Turbinen. Ida Nielsens bas styrede sammen med Mika Vandborgs guitar ved koncerten der fik temperaturen til at stige til uanede højder

Af Pia Asvig Iversen

Hun kan meget hende Ida Nielsen. Men det er ikke nogen hemmelighed, at der ikke var mange, der vidste, hvem hun var, før kun med i Princes band NPG og siden hans 3´rd Eye Girl. Men hun har altså besøgt Randers adskillige gange hende den charmerende Ida Nielsen. Von Hatten har haft æren adskillige gange alene og med andre blandt andet under navnet BassIda.
Torsdag aften var hun helt klart i centrum stærk bakket op af blandt andre rapperen Kuku Agami, Mika Vandborg på guitar og Patrick Dorcean på trommer. Der var både numre fra hendes tidligere udgivelser og fra den seneste fra sidste år – Turnitup og tidligere albums “Sometimes a girl needs some sugar too” fra 2011 og “Marmelade” (under navnet “Bassida”) fra 2008.
Ida lagde ud med ”Fake the funk” og så var tonen slået an og det blev den i den grad på bassen. Man mærker tydeligt at Ida har spillet med de mest tight musikere i verden – hun styrer sit band med elegance og ynde og altid med et stort smil på læben. Det er et her hun lever for – det er bassen og det er de funky toner. Det er her hendes force ligger – Ved aftenens koncert fik vi numrene ”bass in your face”, ”really think your cute” og ja så kom der toner, som er særdeles velkendte for Princefans – Housequake – ikke til at tage fejl af – og en tribute til hendes mangeårige ven og musikalske lærermester Prince.
Hvis man kan lide Idas musik, var der nok at være begejstret for – og publikum var da også fulde af numsevrik og bølgende skuldre. Ja det var sgu svært at stå stille til sådan en gang svedig funk. En musikgenre som man ikke er forvænt med her i Randers. Men der var også tid til det lidt mere stille. Som da Ida satte sig ved keyboardet. ” Nu tager vi den lige med ro, det skal jo ikke blive for vildt”, sagde hun. – “Vi er jo fra Jylland”, griner hun. og så spillede hun Time fra “Sometimes a girl needs some sugar too”. Et nummer og så var der gang i den igen. Nu ”Sometimes a girl needs some sugar too” er et nummer fra hendes andet album. Et basssvedigt nummer. Og så var den der igen – tonerne fra Princes musik.
”Jeg har lige en lille homage jeg skal have lavet. Han skal lige have en lille hilsen”, sagde Ida. Og så fik vi ”The max” og ”Sexy MF”. Prince døde 21. april sidste år, og det har åbenlyst været svært for Ida at komme sig over tabet. En af hendes første koncerter med dette band var i august sidste år i Herning – her ville hun ikke spille Prince trods det, at der var kommet en del Princefans for at høre hende. Dog lød tonerne fra hans musik i højtalerne efter koncerten. Men det er som om hun nu har fået hans død mere på afstand og altså er klar til at lave sine egen lille tribute til sin læremester.
Så fik publikum lov at høre ”turn it up” – et svedigt funky nummer. Men det var ikke bas det hele Mika Vandborg fik lov at vise, hvad han kan med sin guitar – noget man kan høre i hans band Electric guitars” og også den fænomenale trommeslager Patrick Dorcean, gav alt hvad han havde i sig i sin solo. Og ja så var der ”Feed me”.
Så hvis du er til funk og ikke kom af sted torsdag aften, kan jeg kun anbefale, at du sørger for at være der næste gang – hvis hun kommer tilbage.
Nå ja og så ville publikum jo ikke slippe bandet efter koncerten og det blev til de obligatoriske ekstranumre – før med Ida alene på scenen med sin bas og siden med lidt peace love and harmony i nummeret ”Free Ur mind”.
Skal en koncert være funky må man sige at denne koncert opfyldte sit formål – til fulde – tak til Ida Nielsen og til hendes dygtige musikere Kuku Agami – Rap, Sofia Hejslet – Keys & Vocal, Mika Vandborg – Guitar & Vocal, DJ Africancuts Amazulu NAnGa – Scratch & Vocal og Patrick Dorcean – Drums & Midi.