Selvom solen skinner fra en næsten skyfri himmel har det regnet på Museum Østjylland – pengeregn. Aage og Johanne Louis-Hansens Fond har nemlig bevilget to millioner kroner til opbygning af en helt ny udstilling om den lokale oldtidshistorie i museets afdeling i Kulturhuset

 Museumschef Jørgen Smidt-Jensen er en ovenud lykkelig mand: ”Vi har i flere år arbejdet med at udvikle og sikre grundlaget for en udstilling, som skal give randrusianerne store oplevelser med og viden om deres lokale oldtidshistorie. Derfor er det helt fantastisk at få så generøs en donation fra en fond. Uden fondenes støtte kunne det ikke lade sig gøre at gennemføre så store projekter, som nye permanente museumsudstillinger er i dag”, siger museumschefen.
En række andre fonde har også støttet den nye oldtidsudstilling, som har et samlet budget på næsten 11 millioner. A.P. Møller Fonden, Augustinusfonden, Knud Højgaards Fond, Lemvig-Müller Fonden, Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, Louis Petersens Legat og Fonden Aarhus 2017 har også bidraget, og Randers Kommune har bevilget to millioner til projektet.

Oldtid i øjenhøjde
Den nye udstilling om oldtidens historie har titlen ”Livet ved fjorden” og åbner på Museum Østjylland i Randers den 7. oktober. Med Randers Fjord som omdrejningspunkt vil udstillingen fortælle historien om samspillet mellem menneske og natur fra de første mennesker vandrede ind efter istidens afslutning for 14.000 år siden til afslutningen af vikingetiden og kristendommens indførelse. Nye fund, nye metoder i arkæologien, ny forskning og ny forståelse af oldtiden betyder, at det er en helt ny historie, der vil blive formidlet. Moderne formidlingsmetoder kombineret med spændende scenografi vil være med til at sikre, at den nye udstilling bliver formidling af historien i øjenhøjde med alle typer museumsgæster.

En del af Aarhus 2017
Udstillingen er en del af det officielle program i anledning af Aarhus 2017 Europæisk Kulturhovedstad. Sammen med det helt nyindrettede museum, som Museum Østjylland indviede i Grenaa tidligere på året, er det den største historiesatsning i kulturbyåret uden for Aarhus.