Den tidligere landsholdsspiller skal være spillende assistenttræner. Se og lyt med da han fik en snak med Bo Ørris om hans nye job

Med tilgangen af Henrik Hansen som spillende assistenttræner forstærker Randers Herre Håndbold sig på både banen og bænken. Dermed kommer han til at arbejde tæt sammen sin tidligere holdkammerat og kommende træner i Randers Herre Håndbold, Jan Paulsen, der glæder sig meget til at genoptage samarbejdet. – Henrik er en stor kapacitet, der har spillet i udlandet, været med på landsholdet og spillet et hav af ligakampe. Han er en central spiller og en ledertype, der kan bidrage med rigtig mange ting qua sin rutine, lyder skudsmålet fra Jan Paulsen, der har flere roser til sin kommende assistenttræner og spiller.

Skal stå tidligt op
Defensivt er han én af Ligaens bedste og spillerne i 1. division skal stå tidligt op for at nå ham. Han har en vurdering i sit defensive spil som er helt unik og det vil han også kunne levere videre til de andre spillere fordi han er så skarp på vurderinger forsvarsmæssigt, forklarer Jan Paulsen der også forventer at Henrik Hansen kan tilføje en ekstra dimension i contraspillet og i 7 mod 6 spillet.

Henrik Hansen kommer ikke med den store trænererfaring men det bekymrer ikke Jan Paulsen, snarere tværtimod. – Jeg har altid gerne villet have assistenttrænere der har spillet selv. Det er det, der betyder mest og ikke hvor mange papirer eller kurser de har. Dem, der har været inde i manegen selv, det er dem, der kan bidrage med mest i min verden, siger Jan Paulsen.

Snuse til trænerrollen
Henrik Hansen glæder sig til nye udfordringer og er spændt på sin nye rolle. – Jeg glæder mig til at snuse lidt til trænerrollen sammen med Jan og selvfølgelig også spille med og forhåbentlig også vinde en masse kampe, siger Henrik Hansen, der vil bruge den kommende sæson til at finde ud af om trænervejen kunne være noget for ham. – Håndbold har været mit liv de sidste mange år og det bliver nok svært at slippe og det her var en rigtig god mulighed for stadigvæk at kunne spille selv og samtidig få snust lidt til trænerrollen for at se om det er noget jeg skal dyrke videre på, forklarer Henrik Hansen.
Den rutinerede bagspiller ser frem til at byde ind på begge fronter.  – Jeg forventer at jeg skal byde rigtig meget ind forsvaret både til træning – og som træner – men også i kampene som ankermand og så skal jeg prøve at styrke vores contrafase, forklarer Henrik Hansen. Han bliver en af flere nye spillere i Randers-truppen men han er overbevist om at han og Jan Paulsen kan få samlet trådene inden sæsonstart.

Mors/Thy fik 10 nye spillere før sæsonen og kom med Jan som træner med i slutspillet som den måske største overraskelse så selvfølgelig kan det lade sig gøre. Men der er ingen tvivl om at det kræver noget benarbejde og det kræver noget rysten-sammen så man hurtigt kommer til at lære hinanden at kende men Jan har allerede bevist at han er skarp på det punkt så det skal nok gå, fastslår Henrik Hansen.