Nu kan alle mænd i kommunen prøve kræfter med Rigtige Mænd Løbet. Det sker onsdag 24. maj, kl. 19-21.30 med udgangspunkt fra Tronholmparken. Der skal dystes i styrke, balance og ikke mindst samarbejdsevner

Lyt med da Bo Ørris havde breddeidrætskonsulent ved Randers Kommune Jesper Jakobsen og Søren “smed” Holm i studiet til en snak om Rigtige Mænd Løbet.

Rigtige Mænd Løbet er et såkaldt stjerneløb med syv teamopgaver på en 12 km rute, der skal tilbagelægges i løb og på cykel. Holdene, der består af fire eller fem mænd, har to og en halv time til at løse så mange opgaver, som holdets ambitionsniveau og evner rækker til.
Med den ensartede opbygning, rutelængde og opgaver med navne som Damejagt, Kraftkarl, Bukken, Stripperen og Hullet, er det muligt for deltagerne at sammenligne holdets egen præstation over for konkurrenter 57 andre steder i Danmark. Projektet er støttet af Nordea-fonden med 22,7 mio. kr. over de næste to år.

Fællesskab og humor
Rigtige Mænd Løbet er det første landsdækkende mandeløb, der afvikles på samme dato og tidspunkt. Løbet er en del af Rigtige Mænd-projektet, der også består af det digitale træningsfællesskab Rigtige Mænd Sjakket. Projektet bygger en ny dimension på tv-programmerne Rigtige Mænd fra DR1. Her er fællesskab og humor med til at gøre underværker for mænd, der gerne vil have en sundere livsstil. Mange mænd trænger til at leve lidt sundere. Sygdomstatistikker og en levetid, der er fire-fem år kortere end kvinders, taler ikke til mændenes fordel.
Med Rigtige Mænd-projektet træner mændene sammen, de får sunde råd, sjove udfordringer, og de bliver en del af et fællesskab, der støtter hinanden på vej mod et sundere liv med mere overskud i hverdagen. Derfor bliver projektet også taget godt i mod hos Randers Kommune, hvor løbet er en del af en lang række idrætsevents hen over foråret og sommeren under temaet “Sport og bevægelse”.

Unik mulighed
“Vi vil godt slå et slag for, at der i Randers er aktiviteter for alle. Både voksne, unge, børn og familier kan have det sjovt og udfordre sig selv med sport, idræt og bevægelsen. Som Rigtig Mænd Løbet lægger op til behøver man ikke nødvendigvis at være veltrænet i forvejen, det handler om fællesskabet og muligheden for at have det sjovt med bevægelse, der samtidig er vejen til en sund livsstil,” siger breddeidrætskonsulent i Randers Kommune, Jesper Jakobsen. Hos partnerne bag projektet – Dansk Firmaidrætsforbund, DR, MakeitBee Production og Syddansk Universitet – vækker det stor glæde, at kommunerne viser stort engagement og kreativitet omkring løbet 24. maj.

“Rigtige Mænd Løbet er en unik mulighed for at få en anderledes motionsoplevelse sammen med sine kammerater og kollegaer. Og så går der nok lidt mere konkurrence i den, når deltagerne efter løbet begynder at sammenligne resultater for hele landet. Rammerne kan i hvert fald ikke bruges som dårlig undskyldning, når aftenens bedrift bliver analyseret over en øl. I værtsbyerne bliver der lige nu arbejdet hårdt for at få skabt nogle rigtige flotte rammer omkring løbet”, lyder det fra projektleder i Dansk Firmaidrætsforbund, Dan Hansen.

I Randers vil et par af deltagere fra den første sæson “Rigtige Mænd” i 2015 stille hold og dyste mod “nye” Rigtige Mænd. Der er åbent for tilmelding til Rigtige Mænd Løbet frem til midnat 21. maj via hjemmesiden rigtigemænd.dk