Det næste foredrag i Turbinen går tæt på Eik Skaløe. Han er manden bag ”Itsi-bitsi, tag mig med til Nepal”, og med et uforligneligt tekstunivers åbnede han danskernes øjne for, hvad det danske sprog kunne i rockmusikken, mens den engelsksprogede beat- og rockmusik ellers skyllede massivt ind over landet

 

Steppeulvenes lp ”Hip” udkom i 1967. Pladen blev for nylig genudsendt under stor opmærksomhed i medier og på hitlister, og der kom også en spillefilm om Steppeulvene.

Desværre døde Eik Skaløe året efter udgivelsen af ”Hip” under usædvanlige omstændigheder i Indien. I en alder af blot 25 år. Musikekspert, forfatter og musikelsker Jan Poulsen blev nysgerrig på, hvilken historie der gemte sig bag myten Eik Skaløe. På baggrund af 100 interview med foler Jan Poulsen en fantastisk fortælling ud om Eik Skaløe. Han har talt med forældre, familie og venner i ind- og udland, skole- og spejderkammerater, bekendte i det kriminelle stofmiljø, i kulturlivet og på 1960’ernes musikscene. Og ikke mindst folk, der – lige som Eik Skaløe – var blandt de første, der rejste mod øst og var med til at brolægge the hippie trail.

Jan Poulsen holder foredraget om Eik Skaløe på aftenen forud for 50-årsdagen for udgivelsen af ”Hip”. Ud over bogen om Eik Skaløe har Jan Poulsen også skrevet bøger om bl.a. Sort Sol, dansk punk, Dizzy Mizz Lizzy og David Bowie – og har en bog om Iggy Pop på vej. Jan Poulsen vender i øvrigt tilbage til Randers i efteråret og giver et foredrag om netop Iggy Pop i forbindelse med bogudgivelsen.

Turbinen, foredrag om Eik Skaløe, onsdag 31. maj kl. 20.