Folkeskolen er en del af det kit, som binder vores fællesskab sammen. Her skabes venskaber, her socialiseres kommende generationer og ikke mindst her uddannes de generationer, som skal føre Danmark videre.

Danmark er Grundtvigs land og denne vise mands tanker om dannelse og undervisning har været fundamentet på de fleste folkeskoler, fri- og privatskoler og højskoler.

Med Venstres og DF’s indflydelse på uddannelsessystemet de sidste 15 år er der ved at opstå et a og b hold i skolesystemerne. Dette gælder i hele Danmark og ikke mindst i Randers.

En ny skolestruktur er blevet indført af Venstre og DF med hjælp fra Socialdemokraterne. En hemmelig aftale indgået før KV 13. Hvis den nye struktur var det bedste for skolevæsenet i Randers, kan jeg stadig ikke forstå, at skolelukningsbanditterne fra Venstre, DF og Socialdemokraterne ikke var i stand til at overbevise vælgerne med vægtige argumenter for det, som har vist sig at være den største massakre på byens folkeskole i de 32 år, jeg har været ansat ved Randers kommunale skolevæsen.

Venstres plan om at styrke privatskolerne ved at svække folkeskolen er i den grad lykkedes. Lige nu er der sendt en afvikling af specialundervisningen til høring, hvor elever med behov for specialundervisning bliver gidsler i en underfinansiering af hele folkeskolen.

Jeg finder det så usmageligt, at de borgerlige har hævet tilskuddet til privatskolen til 75%, når midlerne til folkeskolen beskæres. Privatskolernes økonomi berøres ikke af de udfordringer, som folkeskolernes gør med det store behov, der er for specialundervisning.

Jeg vil slutte med et eksempel på dette. For 12 år siden fik jeg en elev i min specialklasse fra en privatskole. Drengen kunne ikke rummes i sin klasse på privatskolen, så man fik drengen henvist til os. Hvem skulle betale? Ja, det skulle den kommuneskole hvis distrikt drenge kom fra.

Det er vist kun politikkerne fra Venstre og DF, der synes dette er rimeligt.

En god, veldrevet og attraktiv folkeskole er, hvad vi har brug for i Randers. Jeg tror, det er tydeligt for de fleste, at dette magter Venstre og DF ikke at skabe i Randers.

Michael Povlsen
HC Ørstedsvej 10
8920 Randers NV