Efter en fantastisk start i Aarhus åbner My Playground snart i Randers. Det er et anderledes aktivitetsrum for børn og barnlige sjæle. Fra 17. juni til 19. juli vil My Playground skabe glæde på Jens Otto Krags Plads i Randers

My Playground er et nytænkende og unikt bud på fremtidens legeplads, der inspirerer børn til at udforske sine sanser og fysik i trygge rammer. Det er et sammenhængende legelandskab på 400 kvadratmeter, der består af en række hvide kuber, som er kombineret på et utal af måder. Fra de op til tre meter høje kuber kan børnene kravle til vejrs, springe ned, hoppe, svinge, lege, snakke, lytte til mu­sikalske lydbilleder inde i kuberne og for­svinde i den tætte tåge, der sendes udover pladsen på udvalgte tidspunkter.
I Aarhus har My Playground siden åbningen 30. marts i Rådhusparken dannet ramme om leg for tusindvis af børn og legesyge sjæle. Faktisk har det været så stor en succes i Aarhus, at legepladsen nu har brug for en lettere renovering, inden børn i Randers kan indtage de hvide kuber og klatre til vejrs.
My Playground er så småt ved at skyde op på Jens Otto Krags Plads. De forbipasserende kan således følge med i opbygningen og se frem til åbningen lørdag 17. juni.
Programdirektør Juliana Engberg glæder sig over, at My Playground snart kommer til Randers.
”Ideen med legelandskabet har været at skabe et nyt spændende rum for leg i byen og det er lykkedes. Børnehaver, skoler, børnefamilier og unge har flittigt brugt pladsen, og det har været fantastisk at se, hvordan også vokse og ældre er stoppet op for at undersøge My Playground, der i sig selv er et smukt skulpturelt landskab. Nu giver vi stafetten videre til Randers, som uden tvivl kan glæde sig til denne oplevelse som en del af Europæisk Kulturhovedstad,” siger hun.

Supplement
I Randers bliver My Playground suppleret af en række aktiviteter på Jens Otto Krags Plads. Aktiviteterne bliver skabt i et samarbejde mellem Kultur og Fritid i Randers og en række lokale kulturinstitutioner og foreninger.
”Vi glæder os meget til at modtage My Playground. Det bliver spændende at se, hvordan My Playground kan udfordre legen her. Randers Kommune arbejder strategisk med at gentænke og skabe liv i vores byrum. Det gælder både i parker, på pladser, gader og stræder. My Playground er et eksempel på denne gentænkning i løbet af 2017. Det kan kun lade sig gøre på grund af de mange kreative og virkelystne samarbejdspartnere. Det vil jeg gerne takke for, ” siger Mogens Nyholm, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Randers Kommune.


FAKTA:
Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 præsenterer My Playground i samarbejde med arkitektfirmaet Gustin. Projektet er støttet af Nordea-fonden. Aktiviteterne vil løbende blive offentliggjort på hjemmesiden www.2017iranders.dk efterhånden, som planlægningen falder på plads