En af de største begivenheder under Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 er muligvis på vej til at blive eksporteret til Kina. Randers EgnsTeater er blevet inviteret til at opføre et 20 minutters show ved floden i den kinesiske storby Guangzhou til efteråret

 

Sang og musik skabt af Oh Land til 2017-forestillingen Watermusic i Randers. Grundfos-pumper, der pumper vand op fra floden og danner to store vandvægge til at projicere billeder og animationer. Flyboardere som danser på vandstråler og en båd, sejlende med Havets Dronning. Det syn kan kineserne godt begynde at glæde sig til.

Den Danske Ambassade i Beijing har rettet henvendelse til Randers EgnsTeater for at få opsat en særudgave af Watermusic i den kinesiske storby Guangzhou til efteråret – efter opførelsen i Randers 2. og 3. september.

300 korsangere og mere end 200 frivillige statister og hjælpere indtager Randers Havn til forestillingen i september. Watermusic har et internationalt set up med instruktør Kevin Finnan og dansere fra det internationalt anerkendte britiske dansekompagni Motionhouse. Desuden deltager multimediedesignere fra Spanien og den danske sangerinde Oh Land. Fortællingen i Watermusic, der handler om kærligheden mellem landet og vandet, tager sit udgangspunkt i pramdragerens historie på Gudenåen i 1800-tallet. Watermusic er dermed et stykke dansk kulturhistorie, der nu meget vel også kan gå hen og blive opført i Kina.

 

Rejser til Kina

“Vi er meget beærede over at få tilbudt denne mulighed. Og vi vil gøre alt, for at det kan blive til virkelighed. Det er en meget stor opgave med en stor logistik, og mange detaljer skal gå op i den helt rigtige enhed, ” siger teaterleder Peter Westphael.

Tanken er, at Randers EgnsTeater i første omgang skal opføre et 20 minutters show ved den kinesiske flodbred i Guangzhou med højdepunkter fra forestillingen i Randers. Bliver det en succes arbejdes der på at opføre forestillingen andre steder i Kina. Dermed kan Watermusic blive den største udendørs kulturbegivenhed som Danmark endnu har eksporteret til Kina.

“Watermusic kan noget helt særligt med sit smukke eventyrunivers. Det er en hel unik forestilling med stærke virkemidler, der skabes på tværs af mange kunstarter. Jeg er meget begejstret over at Randers EgnsTeater har været med på ideen om at bringe Watermusic til Kina,” udtaler Hanna Liv Leanderdal, pressechef og kulturattaché på ambassaden i Beijing.

Oh Land har allerede skrevet “muligvis Kina” i sin kalender i slutningen af september. Nu går et større arbejde i gang for at undersøge, om det kan lade sig gøre at efterkomme ønsket om en Randers-forestilling i Kina. Teaterleder Peter Westphael tager derfor til Kina for at besigtige området omkring flodbredden i Guangzhou i dagene 19.-20. juni.