Sommeren er et herligt tidspunkt at have hund, men man bør være opmærksom på, at sommeren også bringer farer med sig for hunden. Agria Dyreforsikring har samlet nogle af de typiske farer, så hundeejere kan tage højde for dem

Efterladenskaber og spidse genstande
Nogle gange får hunden det sidste af isen, men tænk på at pinden er så lille, at den kan ende galt i halsen på hunden. Den kan være vanskelig at fjerne igen. Splinter fra en ispind kan forårsage skader og sår/bylder i lang tid efter, og i værste fald kan de lave huller i tarmene.

Vær opmærksom, hvis din hund får øje på rester fra en picnic. Det kan være livsfarligt for hunden, hvis den får fat i knogler fra fjerkræ og fiskeben, som let splintres til meget skarpe genstande i maven.

Man skal også holde øje med engangs-grillspyd, som hunden finder velsmagende på grund af madresterne. De kan ligesom knogler og ispinde punktere maven og tarmen, hvis hunden sluger dem. En varm grillstarter kan også være farlig, så sæt den bag hegn eller lignende, uden for hundens rækkevidde.

Majskolber er populært at lægge på grillen men slet ikke godt for en hund, fordi majskornene sætter sig som propper i tarmen. En hund, som sluger et stykke majskolbe, skal for det meste opereres for ikke at blive alvorligt syg.

Hedeslag
Hav altid frisk vand med i bilen til hunden, når du rejser i bil, og efterlad aldrig hunden alene i bilen. Hedeslag kan ende fatalt for hunden, og det er ikke nok at åbne et vindue på en varm dag. Med en temperatur på 20-22 grader udenfor tager det ikke lang tid, før varmen i bilen er steget til 85 grader. Hvis bilen ikke har aircondition i den del af bilen hvor hunden skal sidde, så undgå at tage den med på lange bilture, når det er meget varmt.

Eksem og bid
Sår og insektbid kan udvikle sig til fugteksem, især hvis hunden klør og slikker sig. Gennemgå hunden hver dag, fjern tæger, og hold godt øje hvis der er irritation i huden.

Hunden kan finde på at jage hvepse og bier, og den kan derfor blive stukket. Et eller to stik er normalt ufarligt, men hvis hunden bliver stukket mere end det, så opsøg dyrlæge. Stik i munden er ekstra farlige. Her kan et enkelt stik være farligt.

Hugormebid kan ske fra forår til efterår i sommerlandet, med størst risiko i april-maj hvor slangen ofte solbader for at hæve kropstemperaturen. Hvis hunden bliver bidt, er det vigtigt at holde den stille, så giften spredes så lidt som muligt. Ved bid bør du opsøge dyrlæge hurtigt, også selvom dyret ikke virker direkte berørt. Giften kan påvirke blandt andet hjertet, lever og nyrer. Rejser du til f.eks. Sverige, er risikoen endnu større.

Sejltur og svømning
Tager du hunden med på vandet, så vær opmærksom på at hunde nok kan svømme, men ikke i det uendelige. Hunden kan ikke klatre op af en badestige eller springe tilbage i en båd, så du skal tænke over, hvordan du skal få hunden op igen, hvis den falder ud af båden. Der er også en risiko for, at hunden går i panik i vandet, eller at den bliver skadet under faldet ned i vandet. Redningsveste til hunde er en god mulighed. De har ofte et håndtag på bagsiden af rygstykket, der gør det lettere at løfte hunden op i båden igen.

Hunde kan få en fiskekrog i munden, når de svømmer afsted. Forsøg aldrig selv at fjerne krogen. Det skal en dyrlæge gøre. Ofte har hunden i den forbindelse brug for noget beroligende eller sovemiddel, før dyrlægen kan fjerne krogen.

Hunde, der bliver kolde, når de har badet eller opholdt sig i vand i længere tid, kan blive ramt af en slags lammelse af halen, der kaldes watertail. Tilstanden er smertefuld, så kontakt dyrlæge og få noget smertestillende. Det går ofte over inden for en uges tid.