Den nye børneklinik i Toldbodgade 3 i Randers kan være løsningen for mange forældre. For nu kan forældre med grædende og utrøstelige kolikbørn få hjælp. Det samme kan spædbørn med skæve kranier og uforståelige opkast. Og endelig kan børn med motoriske vanskeligheder og fysiske skavanker få professionel hjælp på den nye børneklinik 

Børneklinikken er en specialafdeling af og deler lokalitet med Thomsen Fysioterapi & Osteopati. Klinikken er bemandet med børnefysioterapeut Anne Hansen og Osteopat Tomas Larsen.

“Vi har arbejdet på dette projekt en del år og er meget stolte af at kunne præsentere den første private børneklinik af denne art i Kronjylland,” siger den ene af de to klinikejere fysioterapeut Finn Thomsen.

”Jeg har selv prøvet at have to kolikbørn, og det var virkelig hårdt. Vi vidste ikke, hvad vi skulle gøre, og hvor vi skulle søge hjælp. Hverken kiropraktik eller zoneterapi havde den ønskede effekt. Derfor kunne vi godt have brugt en Børneklinik i Randers, der bl.a. havde ekspertise i disse problematikker. Men det fandtes desværre ikke for 18-20 år siden,” slutter Finn Thomsen.

Børnefysioterapi og osteopati

Børnefysioterapeut Anne Hansen har arbejdet med børnebehandling i mange år og har derfra stor erfaring på dette specialområde. Hun arbejder primært med børn med motoriske vanskeligheder, børnegigt og fejlstillinger.

“Hvert 5. barn har motoriske problemer, når de starter i skolen, og undersøgelser viser, at det er drengene, der har det sværest. Hvis motoriske problemer bliver opdaget og behandlet i tide, vil børnene kunne opnå særdeles gode motoriske kompetencer og give dem en bedre forudsætning for indlæring, trivsel og sundhed,” siger Anne Hansen.

”I behandlingen af spædbørn, der eksempelvis lider af kolik, gør vi brug af forskellige sikre og blide osteopatiske behandlingsteknikker,” siger den anden klinikejer osteopat Tomas Larsen og fortsætter: ”Behandlingen er fuldstændig sikker for barnet, og ofte behandler vi problemet med stor succes. F.eks. når forældre har svært ved at trøste deres barn. Hvis barnet har tilbagevendende øreproblemer eller lider af sure opstød/ opkast, så er det oftest fordi, der er noget galt. Børn kan også have skæv nakke eller have nedsat bevægelighed i deres bindevæv. Det kan opstå efter at have ligget skævt i mors mave, ved en lang fødsel eller efter kejsersnit. Barnet kan under fødslen have pådraget sig nogle vrid i og omkring rygsøjlen. Det kan resultere i nogle skævheder, låste led, opspændte muskulaturer samt afklemning af nerver bl.a. til fordøjelsessystemet. Så er det vigtigt at få gjort noget ved problemet i tide så barnet igen kan få harmoni i kroppen og få en dejlig rolig opvækst,” slutter Tomas Larsen.

Ingen ventetid for børnene

Det tværfaglige team i den nye Børneklinik modtager primært børn og spædbørn fra 0-9 år, og den specialindrettede klinik rummer alt, hvad der skal bruges til motorisk undersøgelse og træning.

Man behøver ingen henvisning fra lægen for at komme på børneklinikken. Teamet bestræber sig meget på, at ventetiden på undersøgelse, behandling eller træning holdes på et par dage.

”Det er vigtigt for os, at børnene kan komme i behandling eller genoptræning med det samme,” siger Anne Hansen.

Børneklinikken er placeret centralt i hjertet af Randers i den gamle Told & Skat bygning med gratis parkering og busforbindelse lige uden for klinikken.