50-årige Søren Rosenkilde har fokus på start om fire år

50-årige Søren Rosenkilde fra Randers skal fra onsdag i denne uge og frem til og med søndag 9. juli tilbagelægge 1.600 km i cykelsadlen, når han stiller op i løbet RAD Race around Denmark, det første ultracykelløb i Danmark af sin slags, hvor strabadserne er 1.600 km, der skal køres på 96 timer.

Noget af en opgave og udfordring, men for intet at regne med den udfordring, Søren skal stå ansigt til ansigt med om fire år.

For da gælder det nemlig deltagelsen i verdens hårdeste cykelløb RAAM Race Across America, der tæller 4.828 km. gennem 13 stater i et løb, der ikke køres i etaper, men som en lang enkeltstart eller tidskørsel, idet uret først stoppes, når deltagerne er kørt over målstregen. Og der er loft på køretiden. Søren skal være i mål indenfor 12 dage….

Fire års fokus

Hele familien fokuserer de næste fire år på at træne op til løbet.

”Ja, den cykeltur kommer til at ændre hele vort familieliv de næste fire år. Men jeg har familiens fulde opbakning. Det er fantastisk, at de også synes, det er spændende. Og samtidig er det en mulighed for som familie at dele en meget stor oplevelse,” siger Søren, der som crew i fjor fik set, hvad der er i vente.

”Men jeg blev ikke afskrækket af at køre med. Jeg blev blot endnu mere tændt. Det bliver hårdt. Meget hårdt, men jeg elsker, når det går op ad bakke,” siger Søren, der i det store løb i USA satser på at kunne køre 30 km i timen og nøjes med tre timers søvn pr. døgn.

”Ja, det bliver noget andet end de to gange Team Rynkeby-tur til Paris. Ganske vist blev man øm i den, man sidder på, men det er jo en ren hyggetur sammenlignet med turen tværs over USA. Jo, mine spinning-elever har da sagt, at jeg ikke er rigtig klog….”

Siger Søren, der først vil med i 2021, da det tager lang, lang tid at tilrette lægge deltagelsen, og turen.

De 4.828 km skal klares på 12 dage – altså i snit ca. 400 km om dagen.

De hurtigste i feltet forventes dog allerede at komme i mål efter otte dage – og altså 600 km i snit om dagen. Vinderen af løbet i år, der netop er afviklet, klarede turen på otte dage og syv timer…

”Det bliver en fantastisk oplevelse at skulle prøve at gennemføre RAAM

i 2021. Det lyder vildt. Og det er helt vildt,” siger Søren, der har været tændt på udfordringen i en årrække.

”Allerede da Chris MacDonald gennemførte i 2005, blev jeg sulten efter at prøve. Og sulten er ikke blevet mindre efter at have kørt med som crew for Team Nico i fjor,” siger Søren, der er i gang med forberedelserne til 2021-udgaven, hvor Søren forventer, det koster omkring 400.000 at sende et helt crew afsted.

Og det er ikke noget tilfældigt mandskab, der skal med.

”For vores datter Natascha, der er i gang med uddannelsen som fysioterapeut, skal med på holdet som fys, ligesom vore to drenge Anders og Nicklas skal med som henholdsvis kok og medieansvarlig,” fortæller Søren, der er i gang med forberedelserne.

Himmelhunden

Så mangler vi bare baggrunden for teamnavnet ”Team Skydog.”

Den er såmænd ganske enkel…

”Når man kører med meget høj belastning, er det som at køre op i himlen,” mener Søren.

Og da han synes godt om sangen ”Himmelhunden”, der igen og igen er blevet spillet, når Søren er instruktør i Dansk Fitness Randers, var det jo oplagt at oversætte direkte. Og da Søren i 2013 skulle køre med Team Rynkeby Østjylland til Paris, blev navnet så Skydog.


FAKTA

602 km. på ca. 22 timer

Årets første udfordring for Søren og hans SkyDog-team var pinsens 24 timer løb Melfar 24, og i denne uge gælder det så RAD Race Across Denmak og derefter den endelige kvalifikation til Melfar24 samt 2019-udgaven af RAW Race Across West, der med blot 1400 km er en amerikansk lillebror til Race Across America.

Melfar-løbet i pinsen gik godt. Kvalifikationen til det store løb i USA i 2021 kan først køres i 2019, så i år handler det primært om at holde Søren i sadlen så længe som muligt og sørge for ikke at køre ham helt ud.

I Melfar blev det til 602 km på ca. 22 timer i sadlen. Kravet for kvalifikation til de store løb er ca 644 km på 24 timer, og det anses i Sørens team ikke at være noget problem.

”Vi havde nemlig en del begyndervanskeligheder og glemte bl.a. at flytte en chip mellem de to cykler, hvilket resulterede i, at han hørte ca 15 km uden chipregistrering, ligesom han undervejs stod af for at få massage.

Vi har lært af fejlene og ser frem til turen Danmark Rundt,” siger Sørens presseansvarlige Jette, der er identisk med fru Rosenkilde.

Danmark-turen på de 1.600 km starter og slutter i Horsens

Søren Rosenkilde, 50, er født i Faxe, men opvokset i Harridslev ved Randers, gift med Jette med hvem han har børnene Anders, Nicklas og Natascha.

Søren Rosenkilde arbejder til dagligt som produktionsleder hos DSB i Århus og som spinninginstruktør i Dansk Fitness Randers, mens hans fritid står på hård træning under coach og teamchef Morten Nielsen fra Power4you.

Race Across America

Distancen på 4.828 km skal klares på 12 dage – altså i snit 400 km. om dagen.

De hurtigste i feltet forventes dog allerede at komme i mål efter otte dage – og altså 600 km i snit om dagen. Vinderen af løbet i år, der netop er afviklet, klarede turen på otte dage og syv timer…

Modsat de store europæiske cykelløb, som eksempelvis Tour de France på ca. 3.700 km, bliver RAAM ikke kørt i etaper, men derimod som en lang enkeltstart eller tidskørsel.

Når løbet skydes i gang i Oceanside, startes uret, og det stopper ikke, før deltagerne er i mål i Annapolis.

Op mod halvdelen af alle solo-rytterne udgår undervejs på grund af udmattelse eller skader. I løbets historie har der været to dødsfald begge som følge af trafikulykker undervejs på ruten.

200 deltager hvert år i Tour de France, og 2.000 har besteget Mount Everest, mens kun 300 har gennemført RAAM.

Race Across America køres på tværs af USA fra byen Oceanside i Californien på vestkysten til byen Annapolis i Maryland på østkysten.

RAAM så dagens lys første gang i 1982, hvor det havde fire deltagere.