Til september åbner The Diner en ny restaurant på Østervold 16 midt i Randers. Dermed får byen et stykke levende amerikansk diner-kultur med både kvalitetsburgere, luksusmilkshakes og pandekager med sirup på menukortet

The Diner er en voksende kæde af restauranter inspireret af den klassiske amerikanske diner-kultur fra 1950’erne. Den ene af ejerne i The Diner Randers er da også oprindeligt fra staten Washington, USA. Angela Land hedder hun, og hun glæder sig til at slå dørene op for The Diner på Østervold 16 sammen med Annika Stolt Skovgaard. Angela Land har arbejdet hos The Diner i Vejle siden den åbnede for to år siden.

Begge franchisetagere er begejstrede for The Diners gennemførte koncept, der handler om alt fra menu og service til personalets påklædning, ligesom farver og interiør holder stilen med bl.a. amerikanske filmplakater fra perioden på væggene.

Som at træde ind i Grease

Faktisk er Angela Land og Annika Stolt Skovgaard sammen med kædens direktør Lars Nipper på vej til USA for at indkøbe møbler og inventar til den helt ægte, amerikanske diner-stemning. De lover at et besøg på The Diner i Randers bliver ligesom at træde ind i filmen ”Grease” eller et lille stykke USA i 1950’erne. Menukortet byder på typiske, amerikanske retter – for eksempel pandekager med sirup til morgenmad, milkshakes og en lang række forskellige kvalitetsburgere. Det er ikke fastfood, men god, veltilberedt mad efter traditionel amerikansk smag.


En ekspansiv restaurantkæde
Åbningen i Randers kommer som et led i en ekspansionsplan efter The Diner tidligere på året fik nye investorer i form af investeringsselskaberne Kirk & Thorsen og Retega. Herfra er henholdsvis Jens Alfred Iversen og Stig Ersgaard trådt ind i bestyrelsen der desuden rummer Michael Hans Jepsen med erfaring fra bl.a. Hotel Kolding Fjord, DGI Byen og Odense Congress Center, og direktør Lars Nipper. The Diner har i dag tre restauranter i Aarhus og Vejle, og der er konkrete planer om at åbne i flere byer – hvor Randers altså er den første.