Det er ikke mange sommerdage, der har været i år, men traditionen tro kommer sommeren altid til Grenaa Strand den lørdag, hvor Radio ABC holder Beach Party. I år var ingen undtagelse. Solen bagede fra en næsten skyfri himmel og de 10.000 gæster fik humøret til at stige til uanede højder

 

Det var en glad direktør fra Radio ABC gruppen som Din Avis snakke med søndag formiddag. Atter engang forløb årets fest i det østjyske over alt forventning. Og atter i år lukkede man 10.000 østjyder og en håndfuld skottere ind på pladsen for at fejre cremen af dansk musik.

“Det gik som det skulle – folk hyggede sig og dagen igennem var stemningen i top”, siger Ole Søndergaard.

I år kom folk lidt tidligere til pladsen end sidste år. Det kan skyldes musikken, hvor blandt andet Page Four gik tidlig på. Men det kan også skyldes det strålende vejr.

“Alle trængte til en festival dag på stranden, det synes jeg man kunne fornemme”, siger Ole Søndergaard.

“Og de kom alle – lige fra de yngste teenagere, hvor forældrene fulgte med på et tæppe til de lidt ældre – og dem i 30´erne der har været med i mange år. De kom også i år”, kunne Ole Søndergaard fortælle.

Det er 25. gang at Radio ABC forsøger sig med Beach Party. Første gang man afholdte arrangementet kom der 2.500 og det er i sig selv også godt, mener Ole Søndergaard.

“Men det er kun fordi vi hele tiden bestræber os på at blive bedre og bedre år efter år, at vi kan blive ved med at tiltrække 10.000 østjyder”, siger han.

Der var som også tidligere år arrangeret buskørsel fra det østjyske til Grenaa Strand – den ordning benyttede små 1000 mennesker sig af.

“Jeg synes det er fantastisk at vi stort set kan støvsuge Østjylland for mennesker for at holde den her fest”, siger Ole Søndergaard.

 

Bryllup

For første gang nogensinde blev der afholdt et slags bryllupsarrangement på scenen til Beach Party Sarah-Jane og Steen Press fra det nordligste Skotland var i Grenaa for at blive viet. De har været kærester i fire år og fordi Steens far var for syg til at rejse, besluttede de sig for at blive viet i Grenaa. De ville gerne gøre det lidt anderledes. Først Grenaa Kirke.

“Derfor syntes vi det kunne være sjovt at besøge Beach Party, som vi var til første gang sidste år. Vi ville gerne give publikum den oplevelse at se os blive viet for sjov på scenen”, fortalte Steen, der er halv dansker, deraf navnet.

“Jeg er stadig dansker i mit blod – det vil jeg altid være – også selvom jeg ikke snakker dansk”, sagde Steen Press.

Indslaget var en stor succes og efterfølgende kastede Sarah Jane brudebuketten ud blandt publikum – nøjagtig som forskriften siger – og det var da også heldigvis en singlepige, der greb den – om hun også skal vies på Beach Party scenen om nogle år, melder historien ikke noget om.