Byøkologisk Forum har to sejlture med Lillebjørn her i sommer. Der sejles på Randers Fjord og turen går til kanaløen og Udbyhøj

Den første tur er søndag 30. juli fra. Man mødes i Lystbådehavnen på Toldbodgade. Her går turen til Kanaløen, hvor der er et ophold på ca.en time. Per Gjættermann vil bl.a. fortælle om fjordens planter og dem på Kanaløen. Han kender også mange autentiske historier langs fjorden. Turen tager ca. 4½ time, og der vil blive serveret økologisk kaffe og kage på begge ture. Medbringe madpakke og drikkevarer.

Den anden sejltur er søndag 13. august fra kl. 10 – 16. Her går turen fra Randers til Kanaløen og Udbyhøj. Der er en pause på Kanaløen på vej ud og her spiser man den medbragte frokost. Fiskeribiolog Steen Ulnits vil undervejs fortælle om fjordens fisk, naturen og miljøet. Han har kendt fjorden siden 1976. Turen tager ca. seks timer.

Lillebjørn menes bygget i Tyskland i 1930èrne og efterladt i Danmark i 1945. Skibet lå i Sønderborg. I 1948 købte Randers Havn Lillebjørn og brugte det i 42 år som arbejds- og lysbåd på Randers Fjord. I 1990 købte ”Foreningen til Lillebjørns bevarelse” skibet af Randers Havn for 42 kr. for at undgå ophugning og bevare det i havnemiljøet til sejladser.

Tilmelding til Byøkologisk Forum, 29110073. Der er en deltagerpris.